Властите в Белгия решиха да запазят трета, предпоследна степен на

...
Властите в Белгия решиха да запазят трета, предпоследна степен на
Коментари Харесай

Заради събитията в Близкия изток: Белгия остава във висока готовност за терористичен удар

Властите в Белгия взеха решение да запазят трета, предпоследна степен на подготвеност за нов терористичен удар в цялата страна, оповестиха локални медии. Отбелязва се, че това решение е обвързвано със събитията в Близкия изток.

Белгийските служби за сигурност следят над 600 хипотетични джихадисти

В страната бяха въведени спомагателни ограничения за сигурност след атентата в Брюксел от 16 октомври, когато терорист, оповестил съпричастност към " Ислямска страна ", простреля двама шведски жители. Белгийските управляващи приканват жителите за нараснала зоркост и са подготвени за оказване на подпомагане на общините в навечерието на предколедните събития.

Заплахата е сериозна и евентуална, съобщи по този мотив министър председателят Александер де Кро след съвещание на службите за сигурност. Министърът на вътрешните работи Анели Верлинден уточни, че полицейското наличие ще бъде увеличено и ще бъде по-видимо.

Според службите опасността за сигурността в Белгия остава висока, макар контрактуваното краткотрайно преустановяване на огъня за филантропични цели сред Израел и " Хамас ". Тяхната оценка сочи, че може да се появи терорист, решен да извърши нов удар.

Допълва се, че продължава следствието по какъв начин атентаторът от 16 октомври е съумял да се достави с оръжие. По данни в локалните медии той е употребявал автомат американско произвеждане. Тази седмица бе обявено, че по случая има трима арестувани.

Властите са решили свикването на манифестации да остане позволено, само че предизвестяват, че апелите към принуждение или изразяването на поддръжка за терористични организации, за каквато е определяна " Хамас " от Европейски Съюз, ще водят до предприемането на правосъдни дейности.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР