Властите в Белгия продължават да отказват да приемат обратно терористите

...
Властите в Белгия продължават да отказват да приемат обратно терористите
Коментари Харесай

Белгия отказва да приеме обратно терористите, държани в Сирия

Властите в Белгия не престават да отхвърлят да одобряват назад терористите с белгийски паспорти, арестувани в затвори в Сирия под кюрдски контрол. Това оповестяват локални медии, като означават, че в Съединени американски щати през вчерашния ден са се състояли следващите договаряния по този въпрос.

От лятото Вашингтон упорства европейските страни да вземат назад и да съдят вкъщи своите жители, включили се към терористичната формация " Ислямска страна " (ИД). Над 400 терористи с белгийски паспорти се причислиха към ИД в последните години, като съвсем половината от тях са към момента живи.

Белгия, както и Франция, избира терористите да бъдат съдени покрай мястото на престъплението. Белгийските управляващи поддържат концепцията в Ирак да бъде призован интернационален съд, който да дефинира наказванията за хванатите терористи. Медиите прецизират, че вчерашната среща във Вашингтон е завършила, без да бъде реализирано единодушие. Според представител на Съединени американски щати държанието на европейските страни е безконтролно, а организирането на интернационалните правосъдни процеси в Близкия изток би било прекомерно скъпо, предава Българска телеграфна агенция.

Белгийската партия на крайните националисти " Вламс беланг " през вчерашния ден стартира акция против опцията терористите да бъдат върнати в страната. Партията упорства джихадистите с белгийски паспорти да бъдат лишени от поданство и имената им да бъдат заличени от описите на популацията. Наскорошно изследване на публичното мнение сподели, че в случай че изборите бяха през днешния ден, най-голямата група във федералния парламент на Белгия би била на " Вламс беланг ".

На срещата във Вашингтон през вчерашния ден белгийският вицепремиер Дидие Рейндерс е съобщил, че неговата страна ще продължи да взе участие в интернационалната коалиция против ИД. Предвижда се следващата година още веднъж шест белгийски изтребителя да бъдат изпратени за разузнаване и поразяване на цели на терористите. Белгия взе участие в обединението от 2014 година, само че преди година върна бойците си от фронта с оправданието за дефицит на средства.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР