Властите в Белгия обявиха, че вече общо 4 157 души

...
Властите в Белгия обявиха, че вече общо 4 157 души
Коментари Харесай

В Белгия вече над 4 100 починали от коронавируса

Властите в Белгия оповестиха, че към този момент общо 4 157 души са умряли от новия ковид (COVID-19) от началото на епидемията, с което страната е измежду най-тежко засегнатите в Европа, оповестяват локалните медии.

През последното денонощие са умряли 262 души, прецизираха от Националния спешен център по време на ежедневния си брифинг.

В Белгия инфектираните към този момент са общо 31 119 души, откакто се вършат от ден на ден проби. Броят на новите пациенти, одобрявани в болница всеки ден, продължава леко да спада, като наклонността е още от края на март.

Според Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите броят на жертвите в Белгия е по-малък в Европа единствено от Италия, Испания, Франция и Англия, като всички те имат доста по-голямо население.

Белгия, която има население от към 11,5 млн. души, е записала повече умряли в съпоставяне със прилежаща Холандия, която има население от 17,1 млн. души и 2 833 умряли.

Сравненията са сложни, защото всички страни са в разнообразни етапи на болестта и пресмятат смъртността по разнообразни способи. Белгия включва жертвите в домовете за възрастни, които досега съставляват 46% от всички умряли в страната. Белгийските управляващи също по този начин включват хора, за които се подозира, само че не е доказано, че са умряли от COVID-19.

Съветът за национална сигурност на страната би трябвало да заседава в сряда, с цел да разиска по кое време да завърши блокадата след отчет на експертна група. Франкофонската държавна телевизия RTBF заяви, че блокадата евентуално ще бъде удължена до 3 май.

Кметът на Брюксел Филип Клоз прикани държавното управление да разгласи дата за преустановяване на блокадата. " Не е задоволително да помолите хората да се лишат от самостоятелните си свободи, без да им казвате " ние ще се върнем при вас и ще разбираем идната стъпка ", сподели той.

Той акцентира още, че хората могат да не помнят за всевъзможни всеобщи събития преди края на юни .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР