Властите в Беларус обявиха, че от днес временно затварят граничните

...
Властите в Беларус обявиха, че от днес временно затварят граничните
Коментари Харесай

Беларус затваря границите си заради коронавируса

Властите в Беларус оповестиха, че от през днешния ден краткотрайно затварят граничните пунктове за влизане в страната по суша и по море за чужденци и за лица без поданство. Мярката е в опит да се пресече разпространяването на, съобщи ТАСС, цитирайки Държавния граничен комитет.
В страната може да се влезе само по въздуха и то единствено през летището на столицата Минск. Ограничението не визира жители на Русия, преминаващи пренос през територията на Беларус към страната си. Разрешава се обаче влизането на чужденци с дипломатически и служебни паспорти, на членове на публични делегации, на водачи на транспортни средства при осъществяване на интернационалните автомобилни транспорти, а също транспорти на интернационалните пощенски колета, на машинисти и екипажи на интернационалните влакове.
 Пореден връх на инфектирани с ковид за денонощие в Русия Пореден връх на инфектирани с ковид за денонощие в Русия
Русия заяви през днешния ден за рекордните 18 665 нови случая на ковид за последното денонощие. 5 261 от тях са регистрирани в столицат...
За последното денонощие в Беларус са регистрирани 977 нови случая на инфектирани с ковид против 983 предходния ден, заяви през днешния ден здравното министерство на страната. За последните дни се следи висок приръст на инфектираните, като общият им брой доближи 99 459, което е 1,05 % от популацията. Дневният пик до неотдавна бе през април – 900 инфектирани. До момента в страната са направени общо над 2,52 млн. проби за вируса. Коефициентът на разпространяването му за последните 8 дни е 1,09. Починалите от Ковид-19 до момента са 985.
От началото на пандемията локалните управляващи взеха решение да не вкарват карантина, състоя се и акция за президентските избори. В началото на юли президентът Александър Лукашенко разгласи, че Беларус е победила ковид посредством " политически здрав разсъдък и национална мъдрост ". В момента управляващите настояват, че здравната система на страната е подготвена за втората вълна на болестта. От 1 октомври в републиката стартира имунизиране на доброволци с съветската ваксина " Спутник V ", напомня.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР