Властите в Беларус напълно неоснователно се опитват да се оправдаят

...
Властите в Беларус напълно неоснователно се опитват да се оправдаят
Коментари Харесай

НАТО: Беларус да не се оправдава с алианса за смазването на протестите срещу Лукашенко

Властите в Беларус изцяло безпричинно се пробват да се оправдаят с НАТО, с цел да защитят дейностите против личния си народ. Това е доста неправилно, съобщи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг при присъединяване си във видеоконференция, отдадена на интернационалната сигурност, съобщи Българска телеграфна агенция.

Нашето обръщение е, че хората в Беларус следва сами да дефинират бъдещето на страната, добави той във връзка митингите против оспорваното преизбиране на Александър Лукашенко за президент. Столтенберг уточни, че наличието на НАТО в Балтика е с напълно отбранителна цел.

Агресивните и военните дейности на Русия не престават от дълги години - с противозаконното завладяване на Крим и дестабилизацията на Източна Украйна, със скупчването на войски по границите, потреблението на бойни химически средства, с опити за ликвидиране на съперници, дезинформационни акции, блян за интервенция в изборите в страни от алианса, с разполагането на нови нуклеарни ракети. Русия е нашият максимален комшия и това няма да се промени, добави генералният секретар и настоя за разговор с Москва, изключително във връзка с контрола над въоръжаването.

НАТО ще направи всичко допустимо, с цел да резервира сигурността на страните от пакта. Всички наши дейности са отбранителни, добави той. Столтенберг означи икономическия и военния напредък на Китай, които трансформират същността на споровете и ги изместват в електронното и галактическото пространство. Той уточни, че в същото време се резервира опасността от тероризма. НАТО би трябвало да бъде в положение да отговори на тези закани, съобщи генералният секретар.

Той настоя да продължи развиването на съюзническите сили за защита и въздържане, изключително във връзка с електронната среда. По неговите думи е належащо алиансът да укрепи политическия съюз и, макар някои разлики, да помни какво сплотява съдружниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР