Властите в Барселона решиха да забранят пушенето на всички плажове

...
Властите в Барселона решиха да забранят пушенето на всички плажове
Коментари Харесай

Десет плажа в Барселона ще бъдат свободни от тютюнев дим

Властите в Барселона взеха решение да забранят пушенето на всички плажове в града. Това заяви вестник " Ел Паис ", базирайки се на кметството на каталунската столица, предава БГНЕС.

Десет плажа в Барселона ще бъдат свободни от тютюнев пушек всеки ден от годината. За битка с тютюнопушенето градските управляващи са създали специфичен проект, който е разграничен на два стадия. Например сред април и юни кметството на Барселона има намерение да организира акция за информиране на обществеността и повишение на осведомеността по отношение на изгодите за околната среда и здравето от плажовете без тютюнев пушек и цигари. От юли възбраната за тютюнопушене публично ще влезе в действие. Тя ще бъде следена от плажните управляващи и от чиновници на Агенцията за публично здраве в Барселона.

Миналата година управляващите на каталунската столица стартираха пилотен план, в границите на който бе неразрешена потреблението на тютюневи произведения на някои плажове в града. Отбелязва се, че самодейността е посочила доста положителни резултати.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР