Властите в България никога не са се обръщали към ръководството

...
Властите в България никога не са се обръщали към ръководството
Коментари Харесай

Лукойл: Петков и Василев не са искали гориво за Украйна

Властите в България в никакъв случай не са се обръщали към управлението на " Лукойл " с молба за доставки на гориво за Украйна. Така разясниха пред публицисти от компанията във връзка думите на Асен Василев, че нефтената компания от рафинерията си в България е доставяла гориво за потребностите на Киев по поръчка на държавното управление на Кирил Петков, оповестява ТАСС.



Двамата го настояват и в изявление за " Ди Велт ", а след това разясниха обявата и у нас. Преди два дни Кирил Петков го съобщи и в изявление пред Тв1, че до 40% от дизела в Украйна е бил български и сме доставяли дизелово гориво от бургаската рафинерия.

" Компанията към този момент съобщи по-рано, че предприятия от групата на " Лукойл " нямат и не са имали никакви контракти за доставка на гориво на територията на Украйна. Никой от представителите на българските управляващи в никакъв случай не се е обръщал към управлението на нашите предприятия с молби за доставки към Украйна ", обявиха от компанията, представени от ТАСС.

От " Лукойл " означиха, че продукцията на рафинерията в Бургас се продават на едро и на дребно на вътрешния пазар извънредно за българските консуматори. Броят на купувачите на дребно е към 500. Делът на " Лукойл " на дизеловия пазар в България заема 95%.

В същото време размерите на продажбите на компанията през 2022 година в страната бяха доста по-ниски от равнището на нейното ползване, показват от компанията.

" Що се отнася до взаимоотношенията с държавните органи на България, то " Лукойл " води разговор извънредно по тематики, свързани с регулирането на бизнеса. Никога никакви политически тематики в границите на този разговор не са били обсъждани ", акцентират от компанията, цитира дир.бг.
ТЕМА преди 13 часа 1462 преди 14 часа 1388 преди 1 ден 29337
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР