Властите в Австралия свалиха обвиненията и пуснаха на свобода майка,

...
Властите в Австралия свалиха обвиненията и пуснаха на свобода майка,
Коментари Харесай

След 20 години в затвора: Оневиниха майка за смъртта на четирите й бебета

Властите в Австралия смъкнаха обвиняванията и пуснаха на независимост майка, наказана за убийството на четирите си деца. Това се случва откакто дамата е прекарала в пандиза 20 години.
Катлийн Фолбиг беше помилвана през юни по рекомендация на пенсионирания арбитър Том Батърст, който преразгледа всички доказателства, показани в процеса против нея от 2003 година, и откри „ основателно подозрение “ за нейната виновност. Но за изчистването на името й трябваше публично решение и от Апелативния съд в Нов Южен Уелс, който постанови, че майката би трябвало да бъде оправдана по всички обвинявания.
Така завърши една от най-известните правосъдни неточности в историята, оповестява CNN.
Катлийн Фолбиг ражда общо 4 деца, от които нито едно не оцелява. Първото бебе Кейлъб умира през 1989 година, последвано от Патрик през 1991 година, Сара през 1993 година и най-после Лора през 1999 година Майката беше вкарана в пандиза през 2003 година по три обвинявания в ликвидиране и едно за непредумишлено ликвидиране. Първите три бебета умират от Синдром на неочаквана детска гибел още преди да навършат годинка. Последното от децата - Лора доживява до 18-месечна възраст.
По време на процеса по този начин и не са показани доказателства, че децата са умъртвени от майка им, само че журито е уверено, че възможностите всичките бебета да са умрели от естествена гибел, са съвсем оскъдни. В процеса е употребен и дневникът на Катлийн, като някои пасажи са тълкувани като самопризнания за виновност.
През 2022 година обаче учени откриват незнаен до момента мутантен ген в двете й дъщери, който се оказал съдбовен за бебетата, борещи се с инфекции. Мутацията, носена и от самата Катлийн води до промени в сърдечния темп, предразполагайки към неочаквана гибел в композиция с зараза. Двете момчета пък имали разновидност, която води до епилепсия.
Така доказателствата дават генетично пояснение за гибелта на децата, което съумя да убеди съдията да предложи помилването на почернената майка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР