Властите в Аризона потвърдиха победата на демократа Джо Байдън на

...
Властите в Аризона потвърдиха победата на демократа Джо Байдън на
Коментари Харесай

Тръмп загуби и Аризона! Разликата е само 0,3%

Властите в Аризона потвърдиха успеха на демократа Джо Байдън на американските президентски избори в този щат. Републиканецът Доналд Тръмп губи югозападния щат с разлика от едвам 0,3%, или 10 500 гласа.

Щатският секретар Кейти Хобс от Демократическата партия и губернаторът-републиканец Дъг Дюси обявиха, че подсигуряват за това, че изборите са били почтени. Адвокатите на Тръмп твърдяха, без да показват доказателства, че в Аризона са били осъществени изборни нарушавания.

Новият президент на Съединените щати Джо Байдън събра 306 електорални гласа, при нужни 270, с цел да стане президент. Доналд Тръмп събра 232 и ще би трябвало да освободи Белия дом, без значение дали признава загубата си или не. За Байдън в цялата страна са дали своят вот над 80 милиона американски жители, до момента в който за Тръмп - близо 74 милиона.

В Аризона са дали своят вот близо 3,4 милиона души и разликата от 0,3% е извънредно дребна. Джо Байдън се трансформира в едвам вторият демократ, който печели този щат за последните 70 години. По-рано управляващите в Уисконсин също потвърдиха, че Байдън печели там, след наново броене. Окончателните резултати даже прибавиха повече гласове за Байдън. Планирано е демократът да встъпи в служба през месец януари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР