Властите в американския щат Хаваи обявиха евакуацията на още едно

...
Властите в американския щат Хаваи обявиха евакуацията на още едно
Коментари Харесай

Нова евакуация на Хаваите заради вулкана Килауеа

Властите в американския щат Хаваи оповестиха евакуацията на още едно обитаемо място на острова Хаваи поради нарастването на броя на вулканичните пукнатини след изригването на вулкана Килауеа, съобщи БГНЕС.
Заради продължаващата сеизмична интензивност в региона на вулкана е спряно придвижването по шест пътища.
Изригването на вулкана стана на 3 май и беше съпроводено от трус с магнитуд 6,9 по Рихтер.
Губернаторът на щата Дейвид Иге разгласи региона за зона на стихийно злополучие. Това даде опция щатът да получи федерална помощ, с цел да се покрият разноските по евакуацията на жителите благодарение на хеликоптери, каквито на Хаваите няма задоволително. Освен това средства са нужни, с цел да сведе до най-малко вредата за стопанската система на острова и да се унищожават по-бързо следствията от изригването.
Службата по геофизика на Съединени американски щати е предизвестила, че може да се чака следващо изригване на Килауеа. Фиксираното устойчиво равнище на лавата в кратера на вулкана се е повишило и има възможност от евентуални изригвания, съпроводени от детонации, през идващите няколко седмици. Домовете си са напуснали към този момент над 2 000 поданици на застрашения регион. Потоците лава са унищожили повече от 35 домове и здания в района. Няма жертви вследствие на стихията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР