Властите трябва да имат достъп до данни, но при много

...
Властите трябва да имат достъп до данни, но при много
Коментари Харесай

Мария Габриел: Властите трябва да имат достъп до данни, но при много ясни правила

" Властите би трябвало да имат достъп до данни, само че при доста ясни правила и конфединциалност на процеса ", съобщи в студиото на Дарик Мария Габриел в отговор на въпроса за това по какъв начин ГДБОП може да чете данните от Viber и други онлайн услуги.

" Личните данни би трябвало да бъдат предпазени и всеки жител би трябвало да знае, че има надзор над персоналното си устройство ", изясни Габриел.

Еврокомисарят удостовери, че шеф на кабинета й ще бъде българката Лора Борисова.

" България ще се очертае като районен водач с Националния център за суперкомпютърни приложения, това е център, който се цени извънредно в Брюксел ", добави тя.

Според нея, би трябвало да се влагат повече вложения във високоизчислителните технологии с цел да можем да решаваме значими проблеми, от проблемите на климата до новостите в медицината.

Мария Габриел уточни, че задачата сега е по този начин да влагаме, че след 10 години да имаме европейски първенци в региона на цифровизацията. По тематиката Мария Габриел: Най-големият ми капитал е връзката с хората (ВИДЕО) Европейска комисия регистрира мощно начало за най-младия еврокомисар Мария Габриел
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР