Властите ще чакат 2 седмици новите по-строги противоепидемични мерки да

...
Властите ще чакат 2 седмици новите по-строги противоепидемични мерки да
Коментари Харесай

Вероятно и малките ученици ще минат на дистанционно обучение

Властите ще чакат 2 седмици новите по-строги противоепидемични ограничения да сработят и в случай че те не понижат натиска върху здравната система, може да бъдат въведени по-строги. Сред тях е и прекосяването на дребните възпитаници към отдалечено образование. Това стана ясно от обясненията на здравния министър Костадин Ангелов и основния държавен здравен контрольор Ангел Кунчев в сряда. Преди ден изненадващо и в цялостно несъгласие с всички дотогавашни уверения на ръководещите здравният министър, с която от четвъртък за период от 2 седмици учениците в гимназиалния стадий и студентите минават на отдалечено образование, нощните заведения затварят, вкарват се и ограничавания за конференции и спортни действия.

Ангелов увери в сряда пред Българска национална телевизия, че " за две седмици напред нямаме желание да променяме ограниченията, а чакаме те да дадат резултат ". Не е ясно до каква степен несъмнено е това обаче поради обстоятелството, че единствено до вторник сутринта министърът на образованието Красимир Вълчев твърдеше в медийни изяви, че не се планува прекосяване на отдалечено образование на национално равнище, а няколко часа по-късно здравният министър разпореди тъкмо противоположното за огромните възпитаници от 8 до 12 клас. Засега учениците от начален и прогимназиален стадий до 7 клас в това число ще продължат присъствения образователен развой като се изключи учебните заведения, на които е издадено позволение за образование от разстояние в електронна среда за 1-7 клас от министъра на образованието и науката.

Ангелов: Мерките не са закъснели, няма да ги променяме 2 седмици

Резкият завой в позицията на държавното управление по отношение на ограниченията здравният министър изясни с дифузното разпространяване на вируса и с това, че в случай че в този момент веригата на предаване не бъде прекратена, може да стане късно. Според Ангелов въведените ограничения не са закъснели, каквито упреци има в публичното пространство.

" Много е значимо българите да схванат, че ограниченията преследват чисто медицински цели. Първата цел е да се понижи броят на инфектираните. И втората цел е да се понижи натиска върху здравната система. Ако българските жители не имат вяра в тези ограничения, те няма да дадат резултат ", съобщи Ангелов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР