Канадските власти се надпреварват да уловят пет милиона пчели от пътен разлив

...
Властите се надпреварваха да заловят пет милиона пчели, освободени вчера,
Коментари Харесай

Властите се надпреварваха да заловят пет милиона пчели, освободени вчера, след като камион, превозващ няколко сандъка с кошери, падна на пътно платно в Онтарио, Канада, каза полицаят Райън Андерсън от регионалната полиция на Халтън пред CNN.

Регионалната полиция на Халтън получи обаждане малко след 6 часа сутринта в сряда, след като ремъците, прикрепени към сандъците с пчелни кошери, се разхлабиха и предизвикаха разлив, освобождавайки милионите пчели на пътя в Бърлингтън, каза Андерсън по телефона пред CNN.

След като полицията сподели публикация в социалните медии, предупреждаваща жителите и превозните средства да стоят далеч от района, около шест или седем местни пчелари се включиха доброволно, за да помогнат за връщането на пчелите на безопасно място, каза Андерсън.

„В рамките на няколко часа по-голямата част от пчелите се върнаха безопасно в кошерите си в сандъците си и бяха безопасно натоварени обратно на ремаркето“, каза Андерсън.

Пчелари връщат пчели в Бърлингтън, Онтарио, в сряда, 30 август 2023 г. Пчелари връщат пчели в Бърлингтън, Онтарио, в сряда, 30 август 2023 г. Карлос Осорио/Канадската преса/AP

След почти четиричасовото изпитание няколко от сандъците бяха оставени отстрани на пътя с надеждата, че останалите пчели, които са излетели, ще се върнат при своята кралица в кошера и ще бъдат събрани по-късно, каза Андерсън.

Полицията казва, че първоначалният пчелар е бил ужилен многократно, но няма сериозни наранявания след рояка пчели в района.

„Първоначалният пчелар на сцената беше ужилен доста пъти“, каза Андерсън.

Полицията не може да предостави повече подробности за това защо и къде са били транспортирани пчелите, но Андерсън каза, че не е необичайно пчелите да бъдат транспортирани, за да помогнат на фермерите при опрашването.

Андерсън каза, че това е колективно усилие на жителите, служителите и местните пчелари да разчистят пътя и да позволят на всички да стигнат безопасно до местоназначението си.

„Всички се включиха“, каза Андерсън. „Казаха ми, че дори някои местни жители са помогнали, хора в района или минувачи.“

„Беше колективно усилие на жителите и пчеларите, които успяха да почистят мястото безопасно и толкова бързо, колкото можехме да се надяваме.“

Бърлингтън е южно от Торонто. Градът е разположен на брега на езерото Онтарио между Торонто и Ниагарския водопад, според неговия уебсайт.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР