Властите съобщиха, че ще налагат глоби в размер на 100

...
Властите съобщиха, че ще налагат глоби в размер на 100
Коментари Харесай

100 евро глоба за неваксинираните гърци над 60г.

Властите оповестиха, че ще постановат санкции в размер на 100 евро на всеки, навършил 60 години, който не е имунизиран.

Мярката ще се ползва всеки месец, считано от 16 януари. Около 63 на 100 от популацията на страната от 11 милиона души е изцяло имунизирано. През последните седмици се усили броят на хората, записали си час за слагане на ваксина.

" Съсредоточаваме напъните си върху предпазването на нашите съграждани и затова имунизацията им ще стане наложителна отсега нататък ", сподели гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис на съвещание на кабинета. " Гърците на възраст над 60 години, които не са имунизирани, би трябвало до 16 януари да са запазили час за слагането на първата доза, тъй като в противоположен случай ще им бъде налагана ежемесечна административна санкция в размер на 100 евро ", разясни той, представен от Банкер.

Гърция записва нарастване на новите случаи този месец, като дневният брой на инфекциите доближи рекордни равнища. От началото на пандемията страната е записала 931 183 случая на инфектирани и 18 067 умряли. Този месец Гърция забрани на неимунизирани лица да посещават закрити пространства като заведения за хранене, кина, музеи, фитнеси и прочие, даже и да имат отрицателен тест за ковид.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР