Властите са открили телата на двама души, загинали по време

...
Властите са открили телата на двама души, загинали по време
Коментари Харесай

Още двама загинаха при горски пожари в Анталия

Властите са разкрили телата на двама души, починали по време на пожарогасителни интервенции в южната турска провинция Анталия, оповестиха източници на 31 юли, с което общият брой на починалите стана шест.

Други двама ранени от вилнеещите пожари в анталийския квартал Манавгат бяха евакуирани и откарани в локална болница.

Пожарите в Манавгат са засегнали минимум 275 души до петък следобяд, съгласно публични данни.

Турският министър на земеделието и горите съобщи в събота, че огнеборците са овладяли множеството горски пожари от сряда.

Бекир Пакдемирли съобщи в туитър, че 88 от 98 горски пожари са към този момент под надзор в Турция. В ход са напъните за преодоляване на останалите 10 горски пожара.

Според данните, които той показа, горски пожари не престават в провинциите Анталия, Мерсин, Адана, Мугла и Османие в Турция.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган е на обиколка с хеликоптер, с цел да се осведоми на място да хоса на избавителните интервенции. Той посети към този момент Манавгат, а следобяд се чака да посети Мармарис и Бодрум.

Междувременно към 13 ч. през днешния ден просторен горски пожар се развихри в непосредствена непосредственост до центъра на курортния град Бодрум. Пламъците доближиха до 150 м. от жилищните здания и хотели. Засегнат бе и региона на корабостроителницата в кв. Ичмелер.

В региона бяха евакуирани няколко хотела, както и доста жилищни здания. На място на огнеборците непрестанно помагаше водоносен хеликоптер с чиято помощ пожара беше овладян в късните следобедни часове.

Турските управляващи не престават напъните за ограничение на горските пожари в областите Манавгат и Аксеки в южната провинция Анталия, като се правят въздушни и наземни интервенции.

Пожарите в Манавгат първо се появиха в сряда в четири разнообразни точки към обяд, до момента в който пожарът в Аксеки се появи късно в петък.

Силният вятър на някои места затруднява гасенето на пожарите, до момента в който обитаемоте места са изложени на риск.

Местните поданици, с изключение на експертите, също се включват в напъните за преодоляване на пожарите.

Волкан Хулур, шефът на област Аксеки, съобщи, че са положени доста старания, с цел да се предотврати разпространяването на пожарите в обитаемоте места.

Въпреки това 60 къщи от общо 71 са изгорели до основи в квартал Кепезбелени и огънят се е насочил в посока към горската зона, до момента в който са в ход както въздушните, по този начин и наземните интервенции сега.

„ Метеорологичните условия затрудняват преодоляването на огъня “, сподели той и добави, че наземните елементи неуморно се борят с пожарите.

Разследване е в ход и екипи търсят следи от умишлени палежи при извънредно многото пожари в южна Турция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР