Властите разследват като умишлен палежа в планинска борова гора, който

...
Властите разследват като умишлен палежа в планинска борова гора, който
Коментари Харесай

Десетки пожари бушуват в Гърция, има задържани за умишлени палежи

Властите проверяват като тенденциозен палежа в планинска борова гора, който провокира през вчерашния ден пожар северно от Атина. Четирима души са арестувани за разпит съгласно министъра на публичния ред Михалис Крисохоидис, който отхвърли да даде повече детайлности. Припомняме, че при вчерашния пожар бяха изпепелени къщи и коли. В момента огънят отстъпва, само че към момента има пламъци на няколко разнообразни обекта. В опит да бъде овладян огънят, бяха употребявани нает съветски противопожарен аероплан Be-200ES и два хеликоптера на гръцката войска, заяви Катимерини.

От няколко часа 40 огнеборци, 12 коли и 4 самолета се пробват да потушат и огнената буря в област Ахаиа на полуостров Пелопонес. Засега огънят не заплашва директно жилищните региони, само че от пожарната приканват за зоркост.

В област Атика до остарялото летище на Атина също гасят пожар по въздуха със самолети.

Пожарната работа е в нараснала подготвеност в няколко елементи на Гърция поради горещата вълна, която се чака да продължи до петък с температури до 43 C. Гръцките управляващи предизвестяват популацията и туристите изключително в областите Атика, Пелопонес, както и на островите Хиос и Самос да бъдат извънредно деликатни. Рискът от през днешния ден и в идващите четири дни в тези региони остава извънредно висок и те се охраняват от полицейски и армейски елементи.

Още от БАЛКАНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР