Властите продължават да настояват, че при вчерашните сблъсъци в центъра

...
Властите продължават да настояват, че при вчерашните сблъсъци в центъра
Коментари Харесай

МВР не казва нищо за битите граждани, но алармира за ранени полицаи

Властите не престават да упорстват, че при вчерашните конфликти в центъра на София са потърпевши единствено служители на реда макар записите по какъв начин чиновници на реда ритат и влачат хора.
Трима чиновници на Министерство на вътрешните работи са потърпевши при митингите нощес в София. Един от тях е в по-тежко положение, защото е бил ударен с бутилка от протестиращ, заяви БНР.
Другите двама униформени чиновници са с по-леки пострадвания. Между 10 и 20 са арестуваните протестиращи. От Столична дирекция на вътрешните работи изясняват, че ще продължат да преглеждат камерите в региона, защото част от лицата на някои от хората, които са били най-активни в провокациите против Министерство на вътрешните работи, са били снимани от камерите
Всички отведени досега не е ясно дали ще бъдат арестувани за 24 часа или ще им бъдат формирани предупредителни протоколи по Закона за Министерство на вътрешните работи.
Снощи с рухването на мрака напрежението пред Министерски съвет ескалира. Полицията стартира да извлича хора от митинга и да ги постанова с ритници и юмруци. Протестиращи се оплакаха, че е употребен и пикантен спрей. Десетки са задържани.
Полицията на практика изпусна контрола над протестиращите в София след двата митинга на последователи и съперници на ГЕРБ. Малко откакто министър председателят Борисов приказва пред входа на Министерския съвет, напрежението стартира да се повишава, предизвикано от момчета с черни фланелки, които започнаха да хвърлят бутилки с вода и яйца против полицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР