Властите предприемат мащабни стъпки за подкрепа на частния секторИнвестиции в

...
Властите предприемат мащабни стъпки за подкрепа на частния секторИнвестиции в
Коментари Харесай

Китайска провинция налива милиарди в тех-иновации

Властите подхващат огромни стъпки за поддръжка на частния бранш

Инвестиции в размер на 17,5 милиарда $ за пет години ще подсилят високотехнологичния бранш в провинция Жейянг, Китай (източник: CCO Public Domain)

Китайската крайбрежна провинция Жейянг, татковина на колоса в електронната търговия Alibaba, даде обещание повече от 17 милиарда $ за стимулиране на софтуерната промишленост и нововъведенията в района през идващите пет години, оповестиха от държавната осведомителна организация Синхуа.

Планът е задействан в миг, когато централните и локалните управляващи в Китай подхващат все по-мащабни стъпки за усилване на страдащия частен бранш и повишение на конкурентоспособността на локалните софтуерни компании в страната.

Според Синхуа, държавното управление на провинцията, общината и окръга Жейянг ще изразходват 120 милиарда юана (17,5 милиарда долара) през идващите пет години за „ усилване на високотехнологичните и интернет фирмите, както и медицинските проучвания и разработки ”.

„ Ние ще насочим и обществения капитал, и финансовите институции да влагат към 290 милиарда юана ”, споделя осведомителната организация, цитирайки Гао Ийнгжонг – началник на отдел „ Наука и технологии ” в локалното държавно управление. „ Общата инвестиция за научноизследователска и развойна активност (НИРД) се чака да доближи към 900 милиарда юана ”.
още по тематиката
Като част от проекта провинцията към този момент вкара 50 ограничения за стимулиране на софтуерния бранш, в това число увеличение на съотношението на разноските за научноизследователска и развойна активност в Брутният вътрешен продукт на провинцията, „ обработване ” на водещи иноватори и увеличение на патентните поръчки.

Частните предприятия съставляват съвсем две трети от стопанската система в провинция Жейянг през 2017 година, акцентира Синхуа, цитирайки локалната статистика.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР