Властите от Неапол осъществиха обиски в домовете и офисите на

...
Властите от Неапол осъществиха обиски в домовете и офисите на
Коментари Харесай

Разследват бившия премиер на Италия Масимо д’Алема за раздаване на комисионни от 40 млн. евро

Властите от Неапол реализираха обиски в домовете и офисите на някогашния италиански министър председател Масимо д’Алема и на Алесандро Профумо, някогашен основен изпълнителен шеф на групата “Леонардо ”. Двамата се проверяват за интернационална корупция при продажбата на военни самолети М346 и дребни подводници на обща стойност 4 милиарда евро, оповестиха медиите на Апенините. Разследват се и Джузепе Джордо, оглавявал отдела за кораби в групировката от военната индустрия “Финкантиери ”, и Герардо Гардо, счетоводител на Д’Алема.

Според хипотезата на следователите четиримата в друга степен и роля взели участие в продажбата на колумбийското държавно управление на артикули на италианската социална компания “Леонардо ”. Предположенията са, че съществувала проведена незаконна група, работила в разнообразни страни като Италия, Съединените щати, Колумбия. Фактът, за който става въпрос, датира от февруари 2022 година

Хипотезата е, че участниците в покупко-продажбата посредством “неформалното ходатайство ” на Д’Алема, който преди време имал връзки с шефовете на италианските групировки, включително и с Профумо, съумели да получат благословията на колумбийските управляващи. Те разрешили завършване на договорката посредством публично съглашение. За да реализират това, участниците обещавали приемане на 40 млн. евро комисиони, или 50 на 100 от общата комисиона от 80 млн. Те трябвало да се поделят сред колумбийската и италианската страна благодарение на американска адвокатска адвокатска фирма, предложена от Д’Алема.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР