Властите очакват засилване на трафика към София днес - в

...
Властите очакват засилване на трафика към София днес - в
Коментари Харесай

Очаква се засилване на трафика към София, тежките камиони спират

Властите чакат усилване на трафика към София през днешния ден - в последния от трите почивни дни към Гергьовден. Освен пътувалите за тридневната почивка се чака връщането към София и на хората, обединили с отпуска настоящия празник с Деня на труда 1 май и предходния уикенд.

Засилването на трафика ще бъде съпроводено с утежняване на метеорологичните условия - през страната ще премине леден атмосферен фронт и въздушната маса ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, мощна в часовете след обяд и преди среднощ. На доста места ще има краткотрайни и интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии. Очакват се и градушки. Най-голяма възможност за обилни по количество превалявания има тук-там, основно в западната половина от страната. Ще духа слаб, в източните региони до сдържан вятър от север-североизток. Минимални температури - сред 12° и 17°, оптимални -
сред 21° и 26°.

Институтът по метеорология и хидрология на Българска академия на науките разгласи рисковия жълт код за значителни превалявания и гръмотевици в 13 западни области - Видин, Монтана, Враца, София - област и град, Перник, Благоевград, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково.

За да увеличи сигурността при пътешестване и да усили пропускателната дарба на инфраструктурата в края на почивните дни държавната администрация лимитира придвижването на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища след 14 ч. през днешния ден. Изключение се прави за камионите, пренасящи бързо развалящи се артикули и живи животни.

Пътят от Перник към София през Владая, който е с три ленти, ще е контролиран по този начин, че две от тях да поемат трафика към София. Агенция " Пътна инфраструктура " припомня, че различно може да се употребява автомагистрала " Люлин ".

До края на годината продължава ремонтът при виадукт " Коренишки дол " на автомагистрала " Хемус " , тъй че там придвижването ще се прави в двете посоки в платното към Варна.

Поради приключване на кална маса и заплаха от сриване на скална маса на пътното платно ще има ограничавания за прекосяване и по автомагистрала " Люлин " от втори тунел " Люлин " до първи тунел " Мало Бучино ", където придвижването на всички МПС се реализира в двете посоки в платното посока София – Перник.

Ограничено е придвижването по пътната връзка София–Костенец на пътен възел " Мухово " на автомагистрала " Тракия " при км 46 в посока Костенец и Ихтиман заради ремонтни действия.Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и когато и да е отденонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. Карта с краткотрайната организация на придвижването по секторите от републиканската пътна мрежа в празничните дни през 2018 година в приложения линк - http://www.api.bg/index.php/bg/karti/karta-12t-praznici-2018/>
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР