Властите обсъждат поетапно разхлабване на мерките в страната. Възможно е

...
Властите обсъждат поетапно разхлабване на мерките в страната. Възможно е
Коментари Харесай

Сачева: Възможно е разхлабване на мерките на всеки две седмици

Властите разискват поетапно разхлабване на ограниченията в страната. Възможно е стъпково отваряне на нещо ново на всеки две седмици. Тези дейности следва да бъдат изясненени тази седмица, заяви в ефира на  социалният министър Деница Сачева.  

Тя добави, че се получават разнообразни предложенията по отношение на отварянето на обектите. " Има оферти да се стартира със зимните курорти, тъй като за тях сезонът съвсем завършва. Може би, от средата на месец февруари - за заведения за хранене и заведения на територията на огромните градове. За моловете рестрикциите ще продължат още малко. Важно е, когато отворим всичко ненадейно, да не се увеличи броят на новозаразените и да се наложи още веднъж да затваряме. Трябва да задържим и затвърдим тези резултати ", сподели Сачева.  

Социалният министър поясни, че не се планува затварянето да продължи до датата на парламентарния избор. Тя коментира и доставките на имунизацията против ковид. " Добре знае се и че все още има много хора, които се тормозят от имунизацията. Тези, които имат предпочитание да бъдат ваксинирани и са в стадиите на ваксинационния план, получават своите дози ", безапелационна беше Сачева.

Относно идните избори Деница Сачева е на мнение, че консултациите при президента са били закъснели и проведени по странен начин. " Не бяха поканени партии, които имат отношение по политическите процеси в страната, да вземем за пример, каквато е Съюз на демократичните сили. Същевременно, бяха поканени партии за присъединяване в договарянията, които са в развой на изтриване, както и политически субекти, които даже не са партии ", разясни министърът. 

Според нея не е проблем да се провежда видеонаблюдение в секциите по време на избори, въпросът бил до каква степен това е оправдано и ще подкрепи прозрачността на вота. 

Сачева добави, че за съжаление, рецесията ще трансформира част от бизнесите, не единствено хотелиерския и ресторантьорския. " В рамките на това, което ние вършим като ограничения, особено ресторантьорството и хотелиерството, постоянно са във фокуса на нашето внимание ", сподели Деница Сачева.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР