Властите не признават плащане на билет с имплантиран чипМяу-Людо Диско

...
Властите не признават плащане на билет с имплантиран чипМяу-Людо Диско
Коментари Харесай

Киборг се натъкна на проблеми в Австралия

Властите не признават заплащане на билет с вграден чип

Мяу-Людо Диско Гама Мяу-Мяу вградил чип в ръката си, който служи като цифрова версия на неговите документи

Глоба за пътешестване без билет беше наложена на австралийски жител с вграден в ръката чип. 33-годишният киборг се пробва да употребява чипа като цифрова версия на своите документи и билети за пътешестване, заяви Buzzfeed.

Мяу-Людо Диско Гама Мяу-Мяу е вградил чипа в ръката си преди една година в студио за пиърсинг. Той назовава себе си киборг, а чипът му разрешава да минала през турникети, като просто приближи ръката си до скенера.
още по тематиката
Наскоро обаче киборгът е бил санкциониран за пътешестване без билет в публичния превоз в Сидни. В реалност мъжът е платил за пътуването, само че не е могъл да удостовери това пред контролните органи.

Мяу-Людо Диско Гама Мяу-Мяу се опитал да оспори глобата, само че съдията решил, че обвиненият изпреварва закона и му наложил санкция в размер на $220 плюс задължението да заплати правосъдните разноски, които възлизат на $1000.

Съдът смята, че жителите на Австралия са длъжни да съблюдават законите във типа, в който съществуват сега, без значение от софтуерния прогрес. Изглежда към момента е рано за киборги.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР