Властите на Южна Африка ще изгонят над 200 дипломати от

...
Властите на Южна Африка ще изгонят над 200 дипломати от
Коментари Харесай

ЮАР гони над 200 дипломата заради търговия с алкохол и цигари

Властите на Южна Африка ще изгонят над 200 дипломати от страната поради нерегламентирана търговия с алкохол и цигари, заяви The Times.

Става дума за дипломатически представители на африкански страни. От ЮАР към този момент са експулсирани  дипломатите на Малави и Лесото, а в идващите дни страната ще изоставен дипломатическите представители от кралство Есватини, Гана, Бурунди и още няколко други страни.

Правителството на Малави към този момент се извини на управляващите в Южна Африка и даде обещание да предприеме съответните ограничения поотношение на отговорните.

Служители на посолства и консулства, ситуирани в Претория и Йоханесбург, са упрекнати в продажба на алкохол и тютюневи произведения по време на пандемията COVID-19 през 2020 г. Тогава продажбата на алкохол беше неразрешена в Южна Африка. Дипломатите обаче можеха да го купуват от специфичните безмитни магазини и почнали да го препродават с надценка. Някои дипломатически представители на африканските страни даже отвориха противозаконни питейни заведения.

По оценки на данъчните управляващи в резултат на нерегламентираната търговия с алкохол и цигари бюджетът на Южна Африка бил ощетен с 404 милиона паунда от невнесени налози върху продажбите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР