Властите на Южна Африка са решили да изтеглят от обращение

...
Властите на Южна Африка са решили да изтеглят от обращение
Коментари Харесай

ЮАР изтегли 2 млн. ваксини на Джонсън и Джонсън заради замърсяване

Властите на Южна Африка са решили да изтеглят от обращение и да не употребяват 2 милиона дози от имунизациите против ковид на " Джонсън и Джонсън " (Johnson & Johnson).

Препаратът е създаден в цех в Южна Африка от материали, импортирани от Съединени американски щати, които може да са били нечисти в цех в Балтимор. Това заяви локалната радиостанция SABC, базирайки се на изпълняващия длъжността министър на опазването на здравето на Южна Африка Ммамолоко Кубаи-Нгубане.

" Засегнати от [замърсяването] са 2 милиона дози. Всички те са в Южна Африка в склад в Гкеберха (бивш Порт Елизабет). " Министърът не посочи какво тъкмо ще се случи с посочената партида ваксини.

Масовата имунизация против ковид стартира в Южна Африка на 17 февруари благодарение на лекарството на „ Johnson & Johnson”. От 17 май страната също стартира да употребява имунизацията на Pfizer. В Южна Африка към този момент са направени 1,77 милиона имунизации против COVID-19, а 481 хиляди души са минали цялостния курс на имунизация, което е 0,8% от популацията на страната. Миналият четвъртък медицинските управляващи оповестиха, че третата вълна от коронавирусната зараза е почнала в ЮАР.

Общо в страната са регистрирани 1 704 058 души, инфектирани с ковид, а 57 180 души са умряли. По тези индикатори ЮАР се подрежда преди всичко на континента.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР