Властите на Украйна твърдят, че жителите на окупираните от силите

...
Властите на Украйна твърдят, че жителите на окупираните от силите
Коментари Харесай

Руснаците заплашват жителите на окупираните региони, за да гласуват на референдумите

Властите на Украйна настояват, че жителите на окупираните от силите на Москва райони са били заплашвани, с цел да гласоподават на референдумите за присъединение към Русия, предава Reuters .

Съгласно публикуваната информация, на хората в Донбас, Херсонска и Запорожка област е било неразрешено да напущат част от окупираните територии до края на четиридневния избор. Според длъжностните лица въоръжени групи обикаляли по домовете, с цел да принуждават хората да гласоподават, а чиновниците били заплашвани с уволняване, в случай че не дадат своя избор.

Юрий Соболевски, изместеният първи заместник-председател на съвета на Херсонска област, увери, че " най-хубавото нещо за хората от Херсон би било да не отварят вратите си “.

Резултатите от референдумите ще бъдат извънредно значими за съветския президент Владимир Путин, който разгласи частична готовност на 300 000 бойци за войната в Украйна Украйна.

Гласуването тече в областите Луганск, Донецк, Херсон и Запорожие. Тези райони съставляват към 15% от територията на Украйна. Гласуването ще продължи до вторник.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР