Властите на Тексас са изпратили самолет, превозващ над 120 мигранти

...
Властите на Тексас са изпратили самолет, превозващ над 120 мигранти
Коментари Харесай

Властите на Тексас превозват мигранти от южната граница до Чикаго

Властите на Тексас са изпратили аероплан , пренасящ над 120 мигранти на борда си, от американско-мексиканската граница до Чикаго , заяви „ Associated Press “. Този ход беше общопризнат като ескалация на интервенцията на републиканския губернатор Грег Абът , който от предходната година насам е обезпечил на над 80 000 мигранти безвъзмездни пътувания до градове в цялата страна, ръководени от демократи.

Първият полет , който съгласно офиса на Абът е потеглил от Ел Пасо  и е дошъл във вторник, е бил проведен седмица откакто градският съвет на Чикаго предприе нови дейности против рейсовете, пренасящи мигранти, които провокираха остри рецензии от страна на кмета Брандън Джонсън . Градската администрация заяви че автобусните превозвачи са почнали да оставят хора в прилежащи градове, с цел да избегнат наказания, които включват санкции или задържане. Превозвачите могат да бъдат подложени на по-строги наказания в Чикаго за това, че не са разтоварили новопристигналите на несъмнено място или не са попълнили прецизно съответните документи.

Полетът е бил сбъднат ден откакто по-рано тази седмица Абът подписа нов закон , който ще разреши на полицията в Тексас да арестува мигранти, които минават границата нелегално , затягайки поредицата от нападателни ограничения , които щатът предприе в символ на неодобрение против имиграционната политика на президента Джо Байдън. Белият дом разкритикува въпросния полет и упрекна губернатора, че употребява мигрантите за политически цели.

„ За следващ път губернаторът Абът демонстрира какъв брой малко почитание или почит изпитва към човешките същества. Този финален политически трик единствено добавя листата на крайните му политики, които целят да демонизират и дехуманизират хората, “, гласи изказване на представителя на Белия дом Анджело Фернандес Ернандес .

Според публична информация, оповестена от администрацията на губернатора, над 23 000 мигранти са били изпратени в Чикаго с рейсове като част от граничната задача на Абът, известна като интервенция „ Самотна звезда “ . Операцията на стойност няколко милиарда $ също по този начин включва обтягане на бодлива тел по границата, инсталиране на бариери с буйове в Рио Гранде, както и активизиране на повече гранични служители на реда.

От офиса на Брандън Джонсън не пожелаха да дадат коментар по отношение на полетите до Чикаго.

Междувременно породиха опасения по отношение на изискванията на живот и медицинските грижи , които се дават на търсещите леговище, идващи в Чикаго, откакто предишния уикенд 5-годишно момче, приютено във краткотраен подслон за мигранти, умря .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР