Властите на Северна Корея изпратиха до Русия искане за хуманитарна

...
Властите на Северна Корея изпратиха до Русия искане за хуманитарна
Коментари Харесай

Северна Корея поиска хуманитарна помощ от Русия

Властите на Северна Корея изпратиха до Русия искане за филантропична помощ в размер на 50 милиона тона пшеница. Шефът на външнополитическата комисия в съветския сенат Константин Косачов заяви, че Пхенян стимулира тази молба с сложната обстановка с храните в страната поради стихийните бедствия през 2018 година, написа " Московский комсомолец ".

По думите на Косачов, в момента руските ведомства изследват опциите за доставки на зърно в помощ на КНДР.

Сенаторът означи, че Русия продължава да подкрепя Северна Корея. През последните години по негова оценка помощта на Москва по линия на Организация на обединените нации е достигнала 8 милиарда рубли.

На среща с посланика на Северна Корея в Русия Ким Йон-джун Косачов уточни като спънка за развиването на комерсиалните връзки сред двете страни санкциите, наложени на Северна Корея.

В средата на януари японски медии оповестиха, че поради интернационалните наказания в КНДР значително са поскъпнали храните. Бегълци от Северна Корея настояват, че единствено за няколко месеца предходната година цената на царевицата - съществена храна за огромна част от популацията, е повишена 1,7 пъти, а пшеничното брашно - 1,4 пъти.

Според отчет на ООН от декември м. година, тази година Северна Корея ще има потребност от филантропична помощ за над 111 милиона $, прибавя " Московский комсомолец ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР