Властите на Северна Корея и Южна Корея могат да създадат

...
Властите на Северна Корея и Южна Корея могат да създадат
Коментари Харесай

До 2045 г. може да се случи нещо, което ще промени света

Властите на Северна Корея и Южна Корея могат да основат стопански съюз като Европейския съюз (ЕС) през идващите 10-15 години.

Това мнение беше изразено от специфичния консултант на президента на Република Корея по въпросите на дипломацията и националната сигурност, прецизират оповестяват международните медии.

„ Ще отнеме доста време за национално обединяване.

Северът всъщност е друг (от Южна Корея). Освен това има неразбираема обстановка (в връзките на Пхенян) с Китай и Съединени американски щати “, съобщи той.

„ Обединението няма да е елементарно, тъй че с цел да се случи то в близкото бъдеще, би трябвало да реализираме съглашение “, добави съветника.

„ В същото време си коства да се вземат поради интернационалните стопански наказания против Пхенян.

Северна Корея, сходно на Китай, ще се промени с течение на времето и ще бъде допустимо да се сътвори стопански съюз като Европейския съюз.

Появата му е допустима през идващите 10-15 години “, разяснява още той.

Според съветника на президента, с цел да се сплоти корейската нация, преди всичко е належащо да се сътвори благонадежден и ефикасен постоянен механизъм за непрекъснати контакти на най-високо равнище, както и формати за продан сред управляващите на Пхенян и Сеул, прецизира Фокус.

„ Както нашият президент сподели, до 2045 година, на 100-годишнината от независимостта на Корея, Корейският полуостров би трябвало да се сплоти - това изказване е алегорично.

Ще отнеме време, с цел да се осъществя концепцията за "единство ", което допуска съществуването на един народ и единна страна “, сподели още той.

Експертът означи, че въпросът за статута на Северна Корея остава основен.

„ Има концепция за образуване на по този начин наречената Корейска федерация, в която две държавни системи и две системи ще съжителстват - капиталистическата и социалистическата.

Тази форма на държавност не подхожда на Сеул “, съобщи съветникът.

Той изясни, че на началния стадий на обединяване със севера, южнокорейските управляващи имат намерение да запазят „ съществуването на един народ в две страни “, две политически системи и две самостоятелни държавни управления, както и по едно и също време да усилят съдействието.

Освен това може да се подтиква свободното придвижване на потока от хора и артикули сред КНДР и Република Корея, посредством икономическа интеграция, по прилика с Европейския съюз и едвам по-късно последователно двете страни ще могат да се обединят.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР