Властите на Сан Франциско в САЩ обявиха извънредно положение на

...
Властите на Сан Франциско в САЩ обявиха извънредно положение на
Коментари Харесай

Сан Франциско обяви извънредно положение заради коронавируса

Властите на Сан Франциско в Съединени американски щати оповестиха изключително състояние на локално равнище поради ковид, въпреки че в града няма случаи на болест. Мярката се взима за предварителна защита и запознаване на популацията с рисковете от разпространяването му, съобщи Ройтерс.

В Съединени американски щати има 14 случая на болест, като множеството са на хора, които са пътували зад граница. Има единствено два случая на болест от човек на човек на американска територия. Към тези 14 случая се прибавят и 39 случая измежду американците, евакуирани от крузния транспортен съд " Даймънд принсес " и от китайския град Ухан.

Въпреки това представители на американските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите предизвестиха, че чакат новият ковид да се популяризира в градове в страната, съобщи ДПА. " Тук не става дотолкоз въпрос дали това ще се случи въобще, а по-скоро става дума по кое време тъкмо ще стане това и какъв брой хора в страната ще се разболеят съществено ", сподели Нанси Мисъниър, шеф на Националния център за имунизация и респираторни заболявания към Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите. Тя похвали " нападателната тактика за въздържане ", възприета от Съединени американски щати, само че добави, че поради появяването на вируса в доста други страни по света, сполучливото му въздържане на границите ще става все по-трудно.

Съветникът по икономическите въпроси на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп - Лари Къдлоу, също съобщи, че страната му значително е възпряла разпространяването на вируса, съобщи ДПА. Тръмп увери, в известие в Туитър, че управляващите на Съединени американски щати се оправят с разпространяването на ковид в страната.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР