Властите на Полша, Литва и Латвия смятат, че таванът на

...
Властите на Полша, Литва и Латвия смятат, че таванът на
Коментари Харесай

Държави от ЕС искат да бъде намален ценовият таван на руския петрол с близо 10 долара

Властите на Полша, Литва и Латвия считат, че таванът на цените на петрола от Русия , избран на 60 $ за барел, би трябвало да бъде понижен с съвсем 10 $ до 51,45 $ за барел.

Според организация Блумбърг полските, латвийските и литовските управляващи считат, че новото равнище на рестриктивните мерки ще бъде с 5% по-ниско от пазарните цени на петрола.

Полша и балтийските страни от дълго време приканват за преразглеждане на равнището на тавана на цените на петрола от Русия, само че до момента самодейностите им са оставали без внимание. Съединени американски щати мотивираха определянето на ценовия таван от 60 $ за барел с обстоятелството, че съветското гориво би трябвало да продължи да доближава до международните пазари.

На 5 декември 2022 година Европейски Съюз и страните от Г-7 постановиха таван на цените на съветския нефт от 60 $ за барел, а на 5 февруари т.г. влезе в действие таван на цените на петролните артикули от 100 $ за барел. В отговор съветският президент Владимир Путин забрани доставките на нефт и петролни артикули на ценовия таван без неговото персонално позволение. Говорителят на президента Дмитрий Песков акцентира, че Русия не признава рестриктивните мерки.

На 6 март външният министър на Естония Урмас Рейнсалу прикани за понижаване на тавана на цените на петрола от Русия на половина до 30 $ за барел.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР