Властите на Нова Зеландия признаха, че може да не се

...
Властите на Нова Зеландия признаха, че може да не се
Коментари Харесай

Нова Зеландия призна, че може да не се справи с елиминирането на „Делта“ варианта

Властите на Нова Зеландия признаха, че може да не се оправят с елиминирането на „ Делта “ разновидността на ковид, който е виновен за първото локално огнище от шест месеца насам на островната страна, предадоха международните организации.

Нова Зеландия залага на тактиката „ Коронавирус нула “ – с извънредно строги местни ограничения, локдаун при малко случаи, в детайли следене и карантиниране на всички контактни лица и обстоен граничен надзор разпространяването на ковид да се понижи до нулево. Заради тази тактика в страната има едвам 26 умряли от началото на пандемията при население от 5 млн. души.

Министърът за реакция на COVID-19 Крис Хипкинс заяви за нови 21 случая във вирусния клъстер, който се появи в Окланд предходната седмица. По думите му мощно заразният вид „ Делта “ прави ограничението на огнището съвсем невероятно и повдига редица въпроси по отношение на тактиката за реакция.

Снимка: Getty Images

„ Мащабът на заразността и скоростта, с която вирусът се популяризира, са нещо, което, макар всички най-хубави ограничения в света, сложи нашата система напрегнат “, призна Хипкинс.

Критици в страната показват, че държавното управление не е направило задоволително, с цел да подкрепи бързата имунизация на популацията и по този метод се пропилява първичният триумф на Нова Зеландия.

До момента там са имунизирани единствено към 20% от хората, което е един от най-ниските проценти в развития свят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР