Властите на Мауи защитават неизползването на сирени по време на горски пожар

...
ИСТОРИЯ: Хавайските власти защитават неизползването на сиренна система по време
Коментари Харесай

ИСТОРИЯ: Хавайските власти защитават неизползването на сиренна система по време на смъртоносния горски пожар на остров Мауи миналата седмица.

В сряда шефът на отдела за извънредни ситуации на Мауи Херман Андая каза, че това вероятно би изпратило хората в опасност по време на пресконференция, която на моменти ставаше напрегната.

>

Андая продължи да обяснява, че това е причината служителите за спешни случаи вместо това да разчитат на текст съобщения до телефони и спешни съобщения по телевизията и радиото, а не сирени, които биха иззвънели само на бреговата линия.

Пожарите обхванаха туристическия курортен град Лахайна на 8 август, оставяйки повече от сто души загинали и унищожавайки или повреждайки около 2000 сгради.

Губернаторът на Хаваите Джош Грийн също защити използването на сирени - и отбеляза, че ще бъде преразгледан отговорът на острова.

"Затова възложих на главния прокурор да направи това. Тя привлича и външна подкрепа. Имаше някои въпроси относно това дали може да се направи независимо, отговорът е да. Тя ми каза от самото начало, че това е една от целите. Тя, разбира се, ще прегледа каквото може. Но ние ще доведем външни рецензенти. Освен това по никакъв начин не е криминално разследване."

Според изявление на Белия дом, президентът Джо Байдън и първата дама Джил Байдън ще се отправят към Хаваите в понеделник, за да разгледат опустошенията и първо да се срещнат с официални лица респонденти и оцелели.

Стотици хора все още са в неизвестност, като търсенето блок по блок е покрило само по-малко от половината от зоната на бедствието.

Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР