Властите на Мадагаскар призоваха гражданите да се откажат от ритуала

...
Властите на Мадагаскар призоваха гражданите да се откажат от ритуала
Коментари Харесай

Зловещ ритуал с мъртъвци убива стотици и днес

Властите на Мадагаскар приканиха жителите да се откажат от ритуала Фамадихана, който е танц с мъртъвците, поради епидемията от чума.

„ Ако човек почине от чума, а по-късно разравят гроба му за осъществяване на ритуалния танц Фамадихана, инфекцията може да се предава на тези, които контактуват с тялото “, съобщи представителят на здравното министерство на островната страна Вили Рандриамаротия.

Вижте още странни ритуали във видеото горе

По данни на Световната здравна организация (СЗО) от 1 август до 20 октомври в Мадагаскар са регистрирани 1153 случая на подозрения за чума, като 300 са доказани от лабораторни проби. Досега са умряли 124 души, съобщи CNN. Чумата се е популяризирала в 37 от 114 района на острова, ситуиран в Индийския океан, източно от Африка.

Ето и по какъв начин наподобява този танц:

Madagascar’s dance with the dead causes warnings contamination risk as plague infects more than 1,100 and kills 124 pic.twitter.com/4rKX9ptNp2
— TRT World (@trtworld) 30 октомври 2017 година
Фамадихана е ритуална гала за удостояване на мъртъвците.

Покойниците се изваждат от гробовете, сменя се платното, с което са увити, хващат им ръцете и танцуват с тях. Накрая ги връщат назад в гробовете.

Според локалните поверия човек минава в отвъдния свят, единствено когато тялото му се разложи изцяло, а до тогава той би трябвало от време на време да бъде „ раздрусван “, общувайки с родственици и близки.

People in Madagascar are bringing back the Plague by digging up their dead relatives and dancing with them https://t.co/pIUlSAUzRE
— WildGoose (@WildGoos3) 1 ноември 2017 година

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР