Властите на Корейската народнодемократична република ще изпратят военни подразделения в

...
Властите на Корейската народнодемократична република ще изпратят военни подразделения в
Коментари Харесай

Северна Корея разполага военни близо до границата с Юга

Властите на Корейската народнодемократична република ще изпратят военни подразделения в региона на туристическия комплекс в планината Кумган и град Кесон за реализиране на отбранителни мероприятия, защитавайки се от възможни дейности на Република Корея. Това заяви ТАСС, цитирайки севернокорейската осведомителна организация КЦТА, която се базира на представител на Генералния щаб на Корейската национална войска.

По думите му Пхенян има желание също по този начин да възобнови всички типове военни учения покрай границата си с Южна Корея.

Напрежението сред Северна и Южна Корея внезапно се ускори в последно време поради пропагандни материали, пускани от въздуха над територията на Северна Корея от избягали севернокорейци и южнокорейски деятели. Пхенян изиска от Сеул да вземе ограничения против акцията с листовките, в които се подлагат на критика севернокорейския водач Ким Чен-ун и нарушаванията на човешките права. Северът заплаши да прекъсне линиите за връзка с Юга и да излезе от военното съглашение със Сеул. Вчера Северна Корея взриви южнокорейския офис за връзка в Кесон, напомня Българска телеграфна агенция.

В понеделник Южна Корея е поискала от КНДР да одобри нейни специфични пратеници, само че е получила отвод, заяви през днешния ден КЦТА. Като причина за отхвърли се показва неправилната преценка на Сеул на настоящото положение на двустранните връзки. Кризата в връзките е провокирана от " безотговорността на южнокорейските управляващи, тя не може да бъде решена в никакъв случай и може да бъде преодоляна единствено когато " бъде платена задоволително огромна цена ", се споделя в известието на КЦТА. Предложението на Сеул за изпращане на специфични пратеници в Пхенян е било отхвърлено от Ким Йо-чен, авторитетната сестра на севернокорейския водач Ким Чен-ун, която е първи заместник-председател на отдел на Централен комитет на Корейската трудова партия, излиза наяве от информацията на КЦТА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР