Властите на Израел обявиха късно в понеделник, че за всички

...
Властите на Израел обявиха късно в понеделник, че за всички
Коментари Харесай

Израел наложи 14-дневна карантина за всеки, влизащ в страната

Властите на Израел оповестиха късно в понеделник, че за всички жител на страната, който влиза в страната, ще има 14-дневна карантина.

За жителите на останалите страни карантината стартира да работи след 72 часа, т.е. от четвъртък, и на границата те би трябвало да потвърдят, че могат да се слагат в самоизолация.

Мярката влиза в действие неотложно и към този момент ще работи в продължение на две седмици. Пътуванията, търговията и туризмът се чака да пострадат най-силно.

Израелски медии споделят, че в страната с към 9 милиона поданици - израелци и палестинци от самостоятелните територии - ще би трябвало под карантина да бъдат сложени към 300 хиляди души.

Решението за фрапантното ограничаване е взето, откакто броят на инфектираните доближи 42.

" След мъчно разискване взехме решение да слагаме под карантина всеки, дошъл в Израел. Това е сложен избор, само че е значим за здравето на жителите, а то е главен приоритет ", сподели министър председателят Бенямин Нетаняху.

Здравният министър Моше Бар Симан Тов добави, че новият режим не се отнася за хората, които през последните седмици са пристигнали в страната като се изключи тези с признаци за вирусно заболяване.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (290)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР