Властите на испанския остров Ибиса алармираха за нашествие на т.нар.

...
Властите на испанския остров Ибиса алармираха за нашествие на т.нар.
Коментари Харесай

За нашествие на комари, пренасящи опасни вируси предупреждават властите в Ибиса

Властите на испанския остров Ибиса сигнализираха за настъпление на така наречен тигрови комари от типа Aedes albopictus, а също на елементарни комари, заяви ТАСС.
Тигровият комар, именуван по този начин, поради типичната за хищника багра – периодично повтаряне на светли и тъмни линии по тялото, придвижва рискови вирусни инфекции като треските Денга, Зика, Чикунгуня. Този тип комари произлиза от тропически и субтропически региони на Югоизточна Азия и напоследък негови колонии започнаха да се появяват и в по-умерени райони на планетата, в това число в Европа.
В прессъобщение, представено от организацията, управляващите на Ибиса приканват локалното население към съдействие за освобождение от нашествието на елементарни и тигрови комари, засягащо доста зони на острова. В документа се обръща внимание на обстоятелството, че комарите се развъждат в басейните, които тази година не се поддържат както би трябвало, поради карантинните ограничения, въведени против ковид.
В резултат, популацията на комари на острова в този момент е четири пъти по-голяма, в сравнение с в предходните години . Във връзка с това, локалната администрация приканва притежателите на басейни колкото може по-скоро да задействат системите за тяхното разчистване.
Нивото на разпространяване на ковид в Испания се снижава и управляващите последователно смекчават ограничаващите ограничения, отбелязва още изданието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР