Властите на Херсонска област настоятелно препоръчват жителите да отидат в

...
Властите на Херсонска област настоятелно препоръчват жителите да отидат в
Коментари Харесай

Евакуацията в Херсон била необходима за прочистване на територията

Властите на Херсонска област настоятелно предлагат жителите да отидат в безвредни райони на Русия, защото това " ще разреши на военните да " прочистят " територията " , сподели заместник-началникът на регионалната администрация Кирил Стремоусов, представен от Интерфакс.

" За да се избегнат жертви измежду цивилното население на Херсонска област по време на " прочистването " на територията... администрацията на Херсонска област настоятелно предлага да се възползвате от опцията за филантропично пътешестване за отмора и възобновяване в Руската федерация ", написа той в " Телеграм ".

По думите му наличието на огромен брой цивилни затруднява маневрирането на военните и е рисково за живота на жителите.

" Няма потребност да се пречи на армията . Цивилното население би трябвало да е на безвредно разстояние от военните дейности... Трябваше да следя ужасна картина при започване на специфичната военна интервенция, когато хората се опитваха да се движат сред танковете в действителни военни дейности . И вследствие на това имаше жертви измежду цивилното население ", добави Стремоусов.

Той добави, че не може да се изключи опасността от наводняване на Херсонска област заради дейностите на украинските военни покрай водноелектрическата централа в региона на Каховка на Днепър.

" Киев желае да пробие язовир Каховка ", споделя Стремоусов.
 Украйна е освободила 600 обитаеми места през последния месец
Украйна е освободила 600 обитаеми места през последния месец

Само в Херсонска област са освободени 75 села и градове

На 13 октомври шефът на на Херсонска област Владимир Салдо на популацията в други райони - Крим, Ростовска област, Краснодарски и Ставрополски край, заради ежедневните обстрели.

След това вицепремиерът на Русия Марат Хуснулин разгласи, че държавното управление ще помогне за гратис настаняване на поданици на Херсонска област в други райони.

Той означи, че жителите на Херсонска област знаят, че Русия не изоставя личния си народ и дава рамо там, където е мъчно.

Владимир Салдо по-рано съобщи, че е получил позвънявания от ръководители на редица райони на Руската федерация, които са декларирали подготвеност да одобряват деца. Същата опция се дава и на възрастни хора.

Според него нуждата от евакуация на цивилното население се дължи на обстоятелството, че въоръжените сили на Украйна нападат Херсон, Нова Каховка, Голи Пристан и Чернобаевка.

По-рано в четвъртък обаче, че проруската администрация на района е почнала евакуация, защото допуска идно нахлуване на украински войски в самия Херсон.

Херсон и региона бяха завладяни още в първите дни на съветската експанзия в Украйна. Херсонска и Запорожка области (само следената от Русия част), дружно с така наречен Донецка и Луганска национални републики, които бяха провъзгласени от проруските сепаратисти още през 2014 година и не са интернационално приети.

, че в случай че Украйна желае да лиши Русия от шанса да консолидира въздействието си в района, ще се изправи пред решителна борба за Херсон преди да настъпи зимата.
 Вторият човек в Херсон предложи на Сергей Шойгу да се простреля
Вторият човек в Херсон предложи на Сергей Шойгу да се простреля

Поредният сериозен глас против кремълската върхушка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР