Властите на Австрия и Молдова успяха да разбият организирана престъпна

...
Властите на Австрия и Молдова успяха да разбият организирана престъпна
Коментари Харесай

Европол разби престъпна група за контрабанда с ядрени материали

Властите на Австрия и Молдова съумяха да разбият проведена незаконна група, обвинена в контрабанда на нуклеарни материали, заяви през днешния ден Европол, представен от международните медии.
Европейската полицейска организация, която координира и поддържа интервенцията, заяви че незаконната група се е опитвала да продаде радиоактивен материал на неуточнена войска за 3 млн. евро (3,3 млн. долара). Твърди се, че материалът е бил уран-235, изотоп, който може да се употребява като гориво за нуклеарни електроцентрали, само че и за нуклеарни оръжия, само че още няма резултати, потвърждаващи, че става дума за тъкмо подобен материал.

Според Европол в групата се е внедрил молдовски сътрудник под прикритие, само че представителят отхвърли да назове забърканите страни и да даде повече детайлности, съобщи Българска телеграфна агенция.

Трима души бяха задържани във Виена, един от които с предходна присъда по сходни обвинявания, заяви Европейската полицейска организация. Кадри демонстрират по какъв начин членове на австрийските специфични полицейски сили " Кобра " обкръжават черен седан на паркинг, като насочват оръжие към лидера и разрушават задното стъкло с полицейска палка.

Друго видео, публикувано от Европол, предоставено от Молдова, демонстрира двама мъже със скрити лица, които излизат от летището, единият носи чанта. Появява се трети, с който си приказват, след което още веднъж влизат в постройката.

От непосредствен проект на фрагменти, снимани на открито, се вижда мъжете да си разменят зелен цилиндър от едната чантата за друга чанта с едри евробанкноти.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР