Властите на американския град Мемфис публикуваха видеозапис от полицейска камера

...
Властите на американския град Мемфис публикуваха видеозапис от полицейска камера
Коментари Харесай

Показаха видео с полицейско насилие от Мемфис

Властите на американския град Мемфис разгласиха видеозапис от полицейска камера и видеонаблюдение, на който се вижда прекъсването на пътя на 7 януари и жестоката полицейска кавга, довела до гибелта на 29-годишния Тайър Никълс, заяви Си Ен Ен.

На една от камерите - отдалечено ръководена камера, инсталирана на дирек в квартала, където служителите на реда са заловили бягащия Никълс след първичната борба - се вижда по какъв начин Никълс е ударен от служителите на реда най-малко девет пъти без забележима провокация.

Когато камерата се обръща за първи път към мястото на случая, се вижда по какъв начин офицер блъска мощно Никълс на асфалта с коляно или крайник. Никълс е издърпан за раменете, след което е ритнат два пъти в лицето.

Видеозаписът от камерата за носене на тяло, оповестен при насилственото прекъсване на придвижването и ареста на Никълс, демонстрира безредна сцена, в която служителите на реда крещят от време на време спорни команди, прецизира Ен Би Си.

В първия от четирите оповестени видеоклипа Никълс е на земята встрани, до момента в който един чиновник държи едната му ръка, а втората е под него и различен чиновник държи тази ръка към земята.

When you see black American police officers, with body cams, doing this to another black American, you get an idea about what US military have done in, and other countries around the world.
— أحمد حسيني (@A_Hossainy)
Докато ръцете му са държани и притискани, служителите на реда крещят да постави ръцете си зад тила или " ще ти избия а-- ната! " и да " легне ", както и че ще бъде удрян с електрошок. На моменти те крещят един през различен по едно и също време, демонстрира видеото.

" Аз съм на земята! " Никълс се чува да споделя във видеото. Друг офицер крещи " по стомах! ". Миг по-късно един от офицерите го напръсква в лицето с нещо, което наподобява е пикантен спрей, а той се освобождава и побягва.

В третия видеозапис офицерите крещят " дай си ръцете ", като единият офицер държи едната му ръка и наподобява го дърпа нагоре. Другата ръка на Никълъс наподобява е с длан надолу на земята и поддържа тялото му.

След това офицерът с тази телесна камера стартира да го удря с палка, крещейки " дай си ръцете ", се вижда на видеото.

На видеозаписа от камера, инсталирана на дирек, който няма тон, се вижда по какъв начин служителите на реда държат Никълс, до момента в който различен служител на реда го удря неведнъж в региона на главата или лицето, до момента в който Никълс - към момента държан от служителите на реда - не припада.

Excuse my French, but this is the most embarrassing shit I ever seen. These Memphis police officers from the need to go. What they did to Tyre Nichols is a disgrace.
— TJAY Jones (@tjayjones8)
В случая на Никълс срещата стартира със прекъсване на автомобила, за който полицията в началото споделя, че е по съмнение за неразумно шофиране . Първоначално сред Никълс и няколко служители на реда е имало спречкване и е бил употребен пикантен спрей, съобщи в четвъртък окръжният прокурор на окръг Шелби Стив Мълрой.

След това Никълс побягнал пешком и се стигнало до втора битка - и тогава Никълс получил тежките си пострадвания, сподели Мълрой. След ареста Никълс се нуждае от хоспитализация и умира на 10 януари.

Дейвис съобщи, че полицията не е съумяла да открие нищо, което да обоснове евентуалната причина за неразумно шофиране от страна на Никълс преди съдбовния му конфликт с полицията.

Полицейските ръководства в Лос Анджелис, Минеаполис, Нешвил, Милуоки, Сиатъл, Денвър, Далас, Ню Йорк и Атланта оповестиха пред CNN, че или наблюдават от близко събитията в Мемфис, или към този момент са изготвили проекти за деяние при положение на огромни митинги или вълнения.

Meanwhile in Memphis, TN: BLM/Antifa headed toward police presence, police are actually leaving the scene.????

⁦⁩
— GK Ultra MAGA 1776???????????? (@gina_knight)
Мемфис ще продължи да работи с водачите на общността и уредниците преди публикуването на видеото с вярата да потуши възможни рискови митинги - съобщи заместник-председателят на градския съвет Джей Би Смайли-младши.

Това не попречи на протестиращи да се съберат след публикуването не видеото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР