Властите казват, че още няколко души са заподозрени, че са

...
Властите казват, че още няколко души са заподозрени, че са
Коментари Харесай

Още няколко арестувани за крайнодесен германски заговор за извършване на преврат и отвличане на министър

Властите споделят, че още няколко души са обвинени, че са взели участие в планирането на крайнодесен прелом и скрит план за похищение на немския министър на опазването на здравето са задържани при акции в редица райони

От Асошиейтед прес, 10 октомври 2023 година, 7:31 Коронавирусни ограничения. Нямаше индикации, че групата е покрай осъществяване на прелом.

Петима души към този момент бяха изправени пред съда през май за хипотетичния скрит план от групата, наричаща себе си Обединени патриоти. Прокурорите споделят, че групата е обвързвана със сцената на жителите на Райха, която отхвърля легитимността на следвоенната конституция на Германия и има прилики с придвижванията на суверенните жители и QAnon в Съединените щати.

Прокуратурата във Франкфурт сподели, че мъж, задържан в централната провинция Хесен, е упрекнат в предложение на помощ при отвличането на Лаутербах и потребление на гаража му за предпазване на оръжия. Те споделиха, че откакто превратът е почнал, той е трябвало да бъде част от делегация, която ще отплава във водите на Русия и ще договаря за съюз с публични лица там.

Мюнхен прокурорите споделиха, че мъж, задържан в близкия Волфратсхаузен, е упрекнат, че е предложил да взе участие в отвличането на Лаутербах и да набави огнестрелни оръжия в Хърватия, с цел да го извърши.

Имаше и арести в западна и югозападна Германия.

Първите обвинени бяха задържани предходната година. По това време полицията конфискува 22 огнестрелни оръжия, в това число автомат Калашников, и стотици патрони, както и огромни суми пари в брой, злато и сребро.

Lauterbach написа във вторник в X, някогашен Twitter: „ Благодаря на следователите, на които евентуално дължа живота си. “

Случаят е обособен от този на повече от двама дузина души бяха задържани през декември също за проекти за събаряне на държавното управление. Сред заговорниците в този случай беше член на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ".

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР