Властите издирват собственика набивша фабрика за вар край Горна Оряховица,

...
Властите издирват собственика набивша фабрика за вар край Горна Оряховица,
Коментари Харесай

Има ли виновни за инцидента с детето, което се удави във варница?

Властите търсят притежателя на някогашна фабрика за вар край Горна Оряховица , откакто дете се удави в басейн за преправка на химикали, цялостен с дъждовна вода . Изоставеното предприятието се оказа разградено и напълно налично, заяви.

" Установи се кой е притежателят на парцела, земята и постройките. Това е компания, закупила парцела през 2014 година през ноември със седалище и адрес в град Трън, а притежателят на компанията е с адресна регистрация в град Перник ", сподели Тодор Джуров, представител на Община Горна Оряховица. Той добави, че с течение на времето ще бъдат дадени наставления на притежателите за да бъде обезопасен обектът.



По думите му преди не е бил установен различен случай, само че е имало наставления за обезопасяване на мястото. Освен това притежателят на компанията не си е плащал налозите. " Община Горна Оряховица е завела изпълнително дело, с цел да си възвърне средствата.

Трудно се комуникира със притежателите, тъй като са си сменяли адресната регистрация ", сподели още Джуров. Той изясни, че е имало случаи, в които са се разрушавали здания и полицията е била сезирана. " Възелът преди е правил действия като гасена вар. Не мога да кажа обаче по кое време е работил последно ", съобщи представителят на Община Горна Оряховица.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР