Властите и нацистите разбират, че войната е пари, които са

...
Властите и нацистите разбират, че войната е пари, които са
Коментари Харесай

Рамщайн-5: Готвят Украйна за вечна война

Властите и нацистите схващат, че войната е пари, които са по-ценни за тях от хората

В четвъртък, 8 септември, в немската авиобаза Рамщайн, както постоянно, по самодейност на министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, ще се организира петата среща на представители на военни кръгове от повече от 40 страни, които оказват помощ на въоръжените сили на Украйна.

Според формалния уебсайт на НАТО, участниците в началото са се съгласили, че " не се плануват изказвания за медиите след резултатите ". Но по какъв начин да не се похвалят най-малко в общи линии: въпреки всичко това е благородна идея – все едно защитаваш демокрацията?

А заместник-министърът на защитата на Съединени американски щати по политическите въпроси Колин Коул към този момент разгласи, че господин Остин ще разгласи нов пакет военна помощ за Украйна в четвъртък.

А CNN заяви, че началникът на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати Марк Мили приготвя документ за срещата с обстоен разбор на военната поддръжка за Украйна в средносрочен и дълготраен проект (до 5 години), който е предопределен да развива и добавя всичко, което към този момент е направено по-рано под формата на трансферирани оръжия.

CNN е сигурен, че в случай че американският президент Джо Байдън утвърди този проект, това ще значи непрекъсната и систематична „ продажба на оръжия за години напред, основаване на дълготрайна стратегия за образование на украинската войска в Съединените щати “.

Тоест в действителност приказваме за дълготрайното преобразяване на Украйна в източник на война в Европа и въоръжен пост на НАТО (да се чете: американски) покрай съветските граници. Без друга опция за Киев.

Това са големи пари. От началото на годината Съединените щати оповестиха доставки на оръжия за Украйна на стойност над $13 милиарда В края на август Белият дом разгласи нов пакет от $3 милиарда поддръжка за Украйна.

През септември завършва фискалната година на Съединени американски щати, а с нея и 40-те милиарда $ (т.нар. ленд-лиз) за поддръжка на Украйна, от които към половината бяха предопределени за военни цели. Освен това Белият дом изиска от Конгреса 11,7 милиарда $ за потребностите на въоръжените сили на Украйна за новата фискална година.

„ Този разбор ще бъде показан на Киев като оценка, само че там ще бъде показан явен проект с визията на Съединени американски щати за това по какъв начин да се развиват въоръжените сили на Украйна “, уверени са Съединени американски щати.

И с право. Управляващият неонацистки режим в Украйна е склонен с това. Президентът на Украйна и нейният висш главнокомандващ Владимир Зеленски, както знаете, прокара решението и настоя, че Въоръжените сили на Украйна организират така наречен контранастъпление към този момент втора седмица.

Първо, в региона на Херсон, който в този момент, по всичко проличава, е отпаднал и потопен в кръвта на украински бойци, които бяха хвърлени на кръвопролитие, само че не можаха да реализират задачите си.

Сега сходна картина се следи в региона на Харков при офанзивата на Балаклея и Изюм.

„ Всеки жител се гордее с нашите бойци. Това е заслужена горделивост, вярното възприятие. Сега не е моментът да назоваваме тези или други обитаеми места, в които се връща украинското знаме “, съумя единствено да каже Зеленски в следващото си видеообръщение към нацията.

И изброи военните формирования на Въоръжените сили на Украйна, които съгласно него са се покрили с неувяхваща популярност по време на акцията. И това е. Контранастъплението не е постигнало военните си цели и затихва, сходно на Херсонското.

Но главните политически цели са реализирани.

Първо, въоръжените сили на Украйна демонстрираха капацитета си - способността за офанзива. Това значи, че неонацисткият Киев на Зеленски ще има право да желае повече пари и оръжия на срещата Рамщайн-5. Обяснявайки провалянето с обстоятелството, че и двете не са задоволителни за победа.

Второ, режимът показва своята жизнеспособност с обстоятелството, че Русия, приетите от нея ДНР и ЛНР, както и регионите на Херсонска, Запорожка, Николаевска и Харковска области, освободени от силите на Северния боен окръг, отхвърлиха да проведат референдум за присъединение към Русия на 11 септември 2022 година

Сега споделят, че подобен референдум може да се организира на 4 ноември тази година - в Деня на националното единение. Но главното е друго: „ контраатаката “ на въоръжените сили на Украйна въпреки всичко провали най-важното политическо събитие. Това обективно е триумф, каквото и да се приказва. Въпреки че в Москва публично никой не приказва за референдума, се оказа рационално той да бъде оставен в режим на национална самодейност изпод.

И ето го резултата. Най-вероятно всичко належащо за войната ще бъде обещано на Киев. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг освен се съгласи да взе участие в Рамщайн-5, само че и разгласява статия-манифест във вестник „ Файненшъл таймс “, озаглавена „ НАТО ще заплати избрана цена, само че ние би трябвало да запазим курса към Украйна “.

В нея той написа:

„ Зимата идва скоро и ще бъде мъчно. Тежко е за украинския народ и въоръжените сили, които се борят за свободата си, тежко е и за нас, които ги поддържаме. Нашето единение и взаимност ще бъдат подложени на съществено тестване, защото фамилиите и компаниите усещат следствията от внезапното повишаване на цените на силата и разноските за живот, породени от бруталната инвазия на Русия...... "

" Русия краткотрайно окупира към 20% от територията на Украйна, което е четири пъти повече от площта на Белгия или половината от територията на Англия. Окуражена от всеки триумф, Русия може да рискува да предприеме по-нататъшна експанзия против други съседи и даже да нападна съдружниците от НАТО ", продължи още той.

" Предстоят сложни времена, само че към този момент сме се сблъсквали дружно с сложни времена. Цената на това да не отстояваме нашите полезности постоянно е по-висока. В името на бъдещето на Украйна и нашето бъдеще ние би трябвало да се подготвим за зимната война и да запазим курса ", продължава материалът.

В допълнение към този възторг Столтенберг сподели, че НАТО приготвя повече от дузина нови планове в помощ на Украйна, макар обстоятелството, че самият Алианс има „ сложни шест месеца пред себе си със опасност от спиране на зареждането, разстройства и евентуално даже цивилен безредици. ”

Сега страните-членки на НАТО, съгласно немското списание Der Spiegel, към този момент са се отзовали на апела на въоръжените сили на Украйна да обезпечат 200 000 души със зимно съоръжение: това са топли униформи, ботуши, палатки.

И, написа списанието, Канада, Съединени американски щати, Финландия и Швеция са постигнали към половината от желаното от Киев, само че по-южните страни от НАТО нямат свободни ресурси от такова съоръжение. Но всичко ще бъде наред, защото войната в Украйна към момента следва да се придвижи през зимата.

Съединените щати като цяло въплъщават и въплъщават дълготрайния курс на западните страни за превъоръжаване на Украйна съгласно стандартите на НАТО: от прехвърлянето на съоръжение от руски вид, което е било разполагаем на източноевропейските членове на НАТО, към западните системи. Според военни източници на CNN Пентагонът споделя:

„ Ние учим бъдещето на украинските сили, пробвайки се да отговорим на основни въпроси за това какво има смисъл, какво бихме желали да забележим в ръцете на Украйна? “

А съгласно американските медии ето какво тъкмо е в проектите на Пентагона:

- прибързаното разпределяне на 364 милиона $ за увеличение на производството и довеждане на доставките за Украйна до 30 000 на месец на 155-милиметрови артилерийски снаряди през идващите 2-3 години, които въоръжените сили употребяват по-бързо, в сравнение с американският военно-промишлен комплекс към момента може да ги създаде (около 15 000 снаряда на месец);

- подписването на нови контракти за удвояване на производството на ракетни системи за залпов изстрел M142 HIMARS - до 12 единици на месец;

- увеличение на сглобяването в Съединени американски щати на дронове, ракетни системи земя-въздух, противотанкови оръжия, радарни системи;

- доставка в Украйна на дронове камикадзе Switchblade 600 (това е по-тежка и по-далечна версия на Switchblade 300), които са 10 пъти по-тежки (около 23 кг) и могат да се употребяват освен против пехота, само че и за заличаване на бронирани машини ;

- прехвърлянето на ВСУ през идващите месеци на американските системи за противовъздушна защита NASAMS, както и системата за противовъздушна защита ИРИС-T от Германия;

- Вашингтон изследва опцията за продажба на тежки ударни безпилотни самолети на Украйна и в името на подвижността на въоръжените сили на Украйна има " първична оценка на настояванията на Украйна за основаване на съвременни военновъздушни сили от (самолети и хеликоптери) за поддръжка на наземни елементи. " Да се изравнят капацитетите на Украйна и Русия в украинското небе.

И всички тези оръжия елементарно могат да стигнат до Украйна. Въпреки изказването на същото съветско външно министерство, че всички тези товари са законна цел за силите на СВО. Войната против Русия може да пристигна в Украйна в нова софтуерна маска и разнообразни убийства. И Украйна, подсещам ви, е подготвена за това.

В навечерието на Рамщайн-5 организация Укринформ избухна със публикация „ Перспективи на военната акция през 2023 година: украински взор “ на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний и първия заместник-началник на Комисията по защита на Върховната Рада Михаил Забродски. В него те освен признаха, че през последните месеци точно Въоръжените сили на Украйна са нанасяли удари и са подготвяли провокации в Крим (атаката против авиобазата край Саками е нанесена с украински ракети) и по целия фронт на NMD.

В публикацията има два съществени извода.

Първо: Украйна е подготвена на война когато и да е, даже до края на века, тъй като без нея сегашният режим няма да оцелее. В тази война формален Киев е подготвен на всичко. Като начало да си върнем Крим непременно.

„ Когато Крим още веднъж стане украински, Русия ще загуби базата за Черноморския флот, летището, забележителна част от военната техника ", сподели Залужни пред кореспонденти по-рано.

" Разбира се, забележителна част от персоналния състав и бойната техника на съветската войска в Крим ще бъдат унищожени. Кримската интервенция на въоръжените сили на Украйна е единствено нов стадий от войната против Русия. Но този стадий ще стартира от нови, най-изгодни позиции за Украйна " той приказва още за същото в публикацията.

След това би трябвало да последват ракетни удари по Русия, която в този момент превъзхожда Украйна по обсег на ракетните си удари: 2000 съветски километра против 100 украински.

„ Докато тази обстановка продължава, тази война може да продължи с години ", продължава той.

" Само в случай че салдото се изравни във връзка с обсега на оръжията за поразяване и по този метод разхлабването на посочения „ център на тежестта “ на съперника, можем да приказваме за повратна точка в хода на войната ”, написа Залужни.

Целта на бомбардировките над Русия е „ да направи тези усеща по-остри, естествени и много осезаеми за руснаците и другите окупирани територии, макар забележителното разстояние до задачите “.

Второ: Украйна е подготвена единствено за война – и извънредно! с непозната помощ. Без тази помощ Украйна, която към този момент е в действителност лишена от стопанската система си, а оттова и от военно-промишления комплекс, няма да издържи даже няколко седмици.

„ Ако обстановката с числеността на персоналния състав (т.е. пушечното месо на въоръжените сили на Украйна. - ред.) евентуално ще наподобява сносно за въоръжените сили на Украйна, то това не може да се каже за тежките оръжия и боеприпасите “, написа Залужни.

И приканва Запада да даде оръжие въз основата на това, че " подготовката на настъпателна акция изисква основаването на една или повече оперативно-стратегически групировки, състоящи се от 10 до двадесет общовойскови бригади ".

И защото една механизирана бригада във въоръжените сили на Украйна е приблизително три хиляди военни, то, съгласно Заложни, формация от 30-60 хиляди е единствено за отвоюването на Крим. С нови западни оръжия. И тогава следва задачата да победят Русия. И това също са пари и оръжия.

В същото време Залужни и Забродски а) няма да щадят живата мощ на Въоръжените сили на Украйна; б) в името на успеха те са подготвени да употребяват тактическо нуклеарно оръжие. Според създателите Западът би трябвало да бъде подготвен да отговори по сходен метод на вероятното потребление на тактически нуклеарни оръжия от Русия против Украйна.

„ Всеки опит за на практика стъпки за потребление на тактическо нуклеарно оръжие би трябвало да бъде спрян благодарение на целия боеприпас от средства, с които разполагат страните по света “, се споделя в публикацията.

А това значи, че в името на успеха Залужни и Забродски са подготвени да донесат нуклеарна война на територията на Украйна. Само с цел да останат на власт.

Между другото, за властта и възможната й смяна в Украйна - промяната на президента Зеленски с хунтата Залужни. Съдейки по публикацията на Залужни и Забродски, нищо ново в това отношение не се чака: и Зеленски, и Залужни са едни и същи „ ястреби на войната “, подготвени да унищожат страната си в името на личната си власт.

Но смяната на личността е допустима: обръща се внимание на обстоятелството, че Забродски, съавтор на публикацията на Залужни, е член на фракцията на партията Евросолидарност на някогашния президент Петро Порошенко, който спи и вижда своето възмездие и, наподобява, чака единствено зелена светлина от Вашингтон.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР