Властелинът на шаха Магнус Карлсен даде едно от редките си

...
Властелинът на шаха Магнус Карлсен даде едно от редките си
Коментари Харесай

Магнус Карлсен: Трябва да си гадняр, за да побеждаваш

Властелинът на шаха Магнус Карлсен даде едно от редките си изявленията, откакто разяснява сериала “Последният танц”, разказващ от вътрешната страна историята на Чикаго Булс и Майкъл Джордан.

Филмът впечатли целия състезателен свят, в това число шахматния талант, който от 2011 година е №1 в международната класация.

“Всеки знае какъв първенец е Джордан и по какъв начин е стигнал до върха, сподели Карлсен пред CNN. - Изумен съм от видяното в сериала, само че не и сюрпризиран. В Норвегия хората имат един израз: “Не е належащо да си гъз, с цел да си победител”. От този миг нататък, когато някой каже това, аз ще отвърна да иде да гледа кино лентата за Джордан. Ще го употребявам и като чудесно пояснение за моето държание, което постоянно е подложено на критика. Защото аз съм от тази школа. Няма извинения и би трябвало да си най-хубавият, нищо друго не е задоволително!”

Карлсен споделя по какъв начин на 2 години е сглобявал пъзели за 8-годишни деца. На 5 години строи неща от Lego, което другите вършат на 14-15. На 13 би Анатоли Карпов и направи реми с Гари Каспаров, с цел да стане гросмайстор.

“Трябва да си праволинеен, отсече 29-годишният норвежец. - На шампионата предишния месец онлайн изгубих от Алиреза Фиружа, който е на 16 и несъмнено е млада звезда. Бях гневен. Ругах пред монитора и хиляди почитатели го видяха и чуха. Не мисля, че е било добре за имиджа ми и за тях, само че бе отлично за мен. Не мога да се примиря с никоя загуба, ненавиждам да изгубвам.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР