Властелинът на Черната перла - милиадерът Олег Бурлаков, умира, без

...
Властелинът на Черната перла - милиадерът Олег Бурлаков, умира, без
Коментари Харесай

Съпруга отмъкна трупа на руски милиардер под носа на любовни...

Властелинът на " Черната перла " - милиадерът Олег Бурлаков, умира, без да е уредил връзките си с дамата, дъщерите и любовницата

В фамилията на съветския милиардер Олег Бурлаков стартира същинска война. Олигархът, който умря от ковид-19 на 72 години в първокласната московска клиника „ Лапино”, остави след себе си един тежък и безреден бракоразвод със брачната половинка си Людмила. В класацията на съветското издание на „ Forbes” Бурлаков бе подреден на 177-о място по благосъстояние измежду съветските олигарси. Най-консервативните оценки на активите му бяха 650 милиона $. Но фактът, че единствено яхтата му „ Черната перла”, която е дълга 107 метра, коства 250 милиона, приказват, че евентуално става въпрос за много повече.

Олег Бурлаков се ражда в семейство с огромни връзки в руската система. Родителите му са високопоставени инженери, които вземат участие в тестванията на нуклеарни оръжия. Започва да натрупа пари още с първите частни компании в края на 80-те години. Фирмата му се споделя „ Интеграл”. Тя създава горивни системи за военната индустрия, както и поръчкови съставни елементи за галактическата промишленост. Още при започване на 90-те натрупва благосъстояние и продава каузи си в „ Интеграл” за 15 милиона $. И отсам следва пътят на класическите съветски новобогаташи - присъединяване в банки, петролни компании, заводи за произвеждане на цимент и строителство. Собственик е на бизнес центъра „ Калинка” в Москва и на хотела „ Тюмен Хилтън”.

От 20 години Бурлаков живее в Монако. Връща се в Русия единствено с цел да придвижи огромните бизнес решения. Смая света с яхтата си „ Черната перла”. Строителството й стартира в Холандия през 2011 година и продължи 6 години. 107-метровата яхта има три мачти с ветрила, които са и слънчеви акумулатори. Суперкомпютър ги обръща под подобен ъгъл, че постоянно улавят вятъра. Обзавеждането на „ Черната перла” повтаря това от къщите на Бурлаков. Това най-малко описват малцината, стъпили на борда й.

Бурлаков от години не живее със брачната половинка си Людмила. Любовницата му е София Шевцова - звезда от Инстаграм. Съпругата Людмила обаче не спи! Така съветските медии оповестиха преди две години за заведеното дело за бракоразвод от нея в съда в Уелс и Англия. Според „ Forbes,” посредством тези юрисдикции тя може да вземе половината му благосъстояние. Адвокатите на Людмила обявиха, че не желаят в пресата да излизат детайлности към делото, като споделиха единствено, че тя е била обект на сватбен тормоз.

Съвсем разумно Олег Бурлаков стартира да се освобождава от огромна част от активите си, като ги продава евтино на свои доближени и бизнес сътрудници. Такъв е казусът с опита да се освободи фиктивно от „ Черната перла”. Предлага я предишното лято на колегата си в компанията " Краснодарпромжелдортранс” Николай Казаков. Той е брачен партньор на сестрата на Олег - Вера.

При различен случай със задна дата оформя заем от 1,35 милиарда $ с компанията „ Leo Trust”. Още няколко такива стъпки приказват за решението му да понижи цената на формалните си активи. През април продава 400 декара земя, предопределена за жилищно строителство в Тюмен на занижена цена отново на Николай Казаков. Веднага по-късно шуреят му продава имота за над 1 милиард рубли.

Семейната драма стартира в средата на юни. Тогава в болничното заведение „ Лапино” Олег Бурлаков изпада в кома след ковид-19. Според пресаташето му Мария Ионочкина, жена му Людмила и дъщерите им не пробват да се свържат с него нито един път. „ Интересът на брачната половинка Людмила внезапно се увеличи след гибелта на господин Бурлаков”, акцентира Ионочкина.

На 21 юни сестра му Вера отива в болничното заведение и упорства да дадат тялото на брат й. Оттам отхвърлят да създадат това. „ На 24 юни незнайни лица са пристигнали и са отнесли тленните остатъци на Олег Бурлаков. В момента ние не знаем къде е тялото му”, заяви пресаташето Ионочкина. Предполага се, че това са брачната половинка Людмила Бурлакова и двете й дъщери.

Според сестрата Вера - брачна половинка на колегата му Николай Казаков, Людмила желае да придвижи тялото или до Канада, или да го кремира във Англия. А волята на Олег постоянно е била да положат останките му в Серафимовското гробище в Санкт Петербург, където лежат няколко генерации от семейството.

Скандалите към умрелия милиардер занапред стартират. Пресаташето Йоночкина съобщи, че Людмила и дъщерите му не са поддържали контакт с него от години. Обидената брачна половинка назова това „ лъжа”. И описа, че Олег им е изпращал дарове за рождените дни, а през 2018 година, когато тя си е правила интервенция в Монако, даже я посетил в болничното заведение. Сега брачната половинка и двете дъщери желаят да се направи интернационална експертиза за гибелта на Олег Бурлаков. Намекват за нещо нечисто в историята с ковид. Като доказателство за това описват, по какъв начин никой от сътрудниците на Бурлаков не си е направил труда да им заяви, че е болен. Научили за това от медийните известия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР