Влакът, пътуващ по линията Перемишл-Киев, в който, както се очакваше,

...
Влакът, пътуващ по линията Перемишл-Киев, в който, както се очакваше,
Коментари Харесай

Спряха Саакашвили на границата между Полша и Украйна, накараха го да...

Влакът, пътуващ по линията Перемишл-Киев, в който, както се очакваше, пътува някогашният грузински президент и някогашен губернатор на украинската област Одеса - Михаил Саакашвили е спрян на полско-украинската граница, а пасажерите са помолени да изоставен вагоните, предават локални медии, представени от организация " Фокус ". „ Влакът няма да продължи по-нататък, всички искащи да чакат рейсовете, които ще ги извозят до Украйна “, се споделя в съобщение, озвучено на гарата и във вагоните на влака. На пасажерите, които се съгласят на смяна на маршрута, е обещана отплата на цената на билета, само че тя ще бъде предоставена единствено на територията на Украйна.

По-рано, украинска ЖП компания задържа на гарата съвсем два часа влака, в който е Михаил Саакашвили, преди той да тръгне. По високоговорителите във вагона е било оповестено, че повода за обстановката е станало наличието във влака на човек, който няма нужните документи “. Заедно със Саакашвили във влака са пътували няколко десетки пасажери, в това число много публицисти.

Самия Саакашвили, който беше лишен от украинско поданство, до момента в който се намираше във вагона, даваше изявленията за разнообразни малките екрани, употребявайки няколко разнообразни езика. Заедно с него, във влака се намират няколко депутата от украинския парламент, в това число Юлия Тимошенко. Освен това, във влака се е появил и някогашния шеф на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) – Валентин Наливайченко.

Един от съпровождащите Саакашвили депутати, който е от партията на президента „ Блока на Петро Порошенко “, Мустафа Найем, заяви, че Министърът на външните работи на Украйна Павел Климкин разисква с полската страна по-нататъшните дейности отнсоно арестувания трен.
„ Полската страна не може да направи нищо, тъй като влакът е украински. Има директна връзка сред Климкин и поляците, които разискват какво да се прави по-нататък с влака “, съобщи той. Освен това, Найем прибавим че съратниците на Саакашвили разполагат с информация, че украинските граничари имат подготвеност да задържат Саакашвили със мощ, а след това да го предадат на Полша.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР