Влакът, който се блъсна с камион близо до село Гара

...
Влакът, който се блъсна с камион близо до село Гара
Коментари Харесай

Според експерти влакът се е движил с допустимата скорост

Влакът, който се блъсна с камион покрай село Гара Орешец през вчерашния ден, се е движил с допустимата скорост. Това споделят специалистите и следователите. При случая починаха двамата машинисти и водачът на камиона, а трима пасажери бяха ранени.

Бързият трен от Видин връхлита камион, претрупан с инертни материали, на жп-прелез със звукова и светлинна сигнализация. Мястото е на към километър от Гара Орешец.

Камионът идва от завой и стъпва на жп прелеза. Видимостта е била понижена поради храстите и ударът е бил неминуем.

Машинистите пробват да спрат влака, само че е било прекомерно късно и умират на място. В конфликта умира и водачът на камиона.

Звуковата и светлинна сигнализация все още работят, само че дали по време на случая по-рано са се задействали, ще стане ясно по-късно.

В композицията е имало 52-ма пасажери.

На място умират машинистите – на 47 и 57 години, както и водачът на камиона – на 44. Районът към момента е отцепен, а огледът се прави от представители на Националния ръб за следствие на транспортни катастрофи, както и от Националното разследване.

Тепърва ще се открива дали все още на случая светлинната и звуковата сигнализация на прелеза се е задействала.

„ Първият вагон, в резултат на удара и на динамичните отклонения е дерайлирал с двете талиги. Локомотивът не е дерайлирал “, изясни инж. Бойчо Скробански от Националния ръб за следствие на транспортни катастрофи.

„ По предписание на шефа на Националната следствена работа е предоставено екипът неотложно да стартира всички дейности по следствието – огледните дейности, събиране на всички доказателства, допустимо всички, с цел да може въз основа на тях след това да се назначат експертизи и да се изяснят редица значими условия – касае ли се за човешка неточност, за някаква техническа нередовност “, съобщи Иван Тренчев, следовател в НСС.

Пътниците от влака са извозени с рейс до прилежаща гара. Само трима от тях са потърпевши леко.

„ Един мъж на 61 години с контузия на гръден панер, подозрения за счупени ребра, и една жена, която отхвърли помощ, с контузия на долната джука, ударени при прекъсването на влака в масичката “, изясни доктор Илкова, ЦСМП-Видин.

Огледите не престават и сега. Движението на влакове от и за Видин е прекратено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР