Влак прегази двама работници на ЖП мост край Илиянци. Изолиран

...
Влак прегази двама работници на ЖП мост край Илиянци. Изолиран
Коментари Харесай

Експерт след ЖП инцидентът: Защо движението на влаковете не е било спряно?

Влак прегази двама служащи на ЖП мост край " Илиянци ". Изолиран локомотив на частен транспортьор блъсна двама чиновници, до момента в който работят на ЖП релсите.

" Ако е било ясно, че там има служащи на Директива за птиците НКЖИ, които разчистват трасето, е трябвало да има " прозорец ", през който придвижването на влаковете да бъде спряно, както и сигналисти от двете страни. Води се следствие дали придвижването е било позволено и дали този локомотив има позволение за придвижване по сектора на линията ", сподели за " Фокус " представителят от Асоциацията на железопътните предприятия проф. Симеон Ананиев.

" На към километър преди гара " Илиянци " двама служащи от БДЖ са правили разчистване на трасето – рязали са клони. В резултат на шума от машините, с които са работили, те не са чули идващия локомотив ", съобщи на брифинг вътрешният министър Калин Стоянов.

Той добави, че е формирано следствено дело, а Министерство на вътрешните работи оказва подпомагане главно по оглед на местопроизшествието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР