Путин казва, че съдебното преследване на Тръмп показва, че политическата система на САЩ е „гнила“

...
ВЛАДИВОСТОК, Русия (АП) — Руският президент Владимир Путин заяви във
Коментари Харесай

ВЛАДИВОСТОК, Русия (АП) — Руският президент Владимир Путин заяви във вторник, че наказателните дела срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп са политическо отмъщение, което показва фундаменталната корупция на САЩ.

„Що се отнася до наказателното преследване на Тръмп, за нас това, което се случва в днешните условия, според мен е добре, защото показва гнилостта на американската политическа система, която не може да претендира, че учете другите на демокрация“, каза Путин на среща на Източен икономически форум във Владивосток на руския тихоокеански бряг.

„Всичко, което се случва с Тръмп, е преследване на политически съперник по политически причини. Това е, което е. И това се прави пред обществеността на Съединените щати и на целия свят“, каза той.

Проучванията на общественото мнение показват, че Тръмп е най-силният претендент да стане кандидат на Републиканската партия през 2024 г. През четирите си години в Белия дом Тръмп многократно рекламираше, че има добри отношения с Путин, докато критиците твърдяха, че е бил покорен на руския лидер.

Тръмп твърди, че може да разреши конфликта в Украйна през въпрос на дни, ако си върне президентството.Той не предостави подробности за потенциалния си подход.

„Чуваме, че г-н Тръмп казва, че ще реши належащите проблеми за няколко дни, включително украинския криза. Е, това не може да не носи щастие. Това е добре", каза Путин.

Руският лидер обаче каза, че лошите отношения на страната му със Съединените щати е малко вероятно да се променят значително, независимо кой ще стане президент.

„Какво да очакваме от бъдещето, без значение кой е президентът, трудно ни е да кажем, но е малко вероятно нещо да се промени радикално“, каза Путин. Той твърди, че администрацията на Байдън е внушила силно пристрастие срещу Русия и „ще бъде много трудно за тях по някакъв начин да обърнат целия този кораб“ в другата посока.

Русия също трябва да има президентски избори през 2024 г. Путин се предпази във вторник, когато го попитаха дали би искал още един мандат, след като е на власт като президент или министър-председател от 2000 г. насам.

„Ще говорим за това“, след като руският парламент определи дата на изборите, каза той.

___

Джим Хайнц в Талин, Естония, допринесе за този доклад.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР