Владислав Горанов прави по поне едно изказване годишно, което в

...
Владислав Горанов прави по поне едно изказване годишно, което в
Коментари Харесай

Маргинали, вдигнете паметник на Горанов

Владислав Горанов прави по най-малко едно изявление годишно, което в други страни щеше да провокира всеизвестен скандал. Най-новото визира ковид и е следното:
" Тези български жители, които са маргинали и не попадат в нито една от описаните хипотези – те са обществено изолирани и надали можем доста да създадем за тях. Те по-скоро да съблюдават рекомендациите на Медицинския щаб ". 
Навремето бе попитал не е ли срамно мъж на 50 години да няма 20 000 лв. спестени в банката, а по-късно се бе оплакал на премиера, че други ставали милионери, до момента в който той си стои във властта с 2000 лв. заплата. Вече няколко пъти сме питали: за какво в случай, че подобен мощен предприемачески гений, подготвен да населява високите и постоянно безкрупулни върхове на финансовия хайлайф, въпреки всичко се постанова да бъде министър? Възможно ли е на един от най-важните столове в Министерски съвет да сяда човек, който напълно намерено употребява думата " маргинали " за куп свободни специалности, които са извънредно значими? И в случай че те са наречени " маргинали ", коя дума би използвал министърът за обществено изключените - хипотетичният мъж, дето не е икономисал 20 хиляди лв. в банката въпреки всичко би трябвало да се оправя с всекидневието си, само че под него в обществената подчиненост има доста повече и доста по-зле.
Чудно по какъв начин по-точно Горанов си показва личния си електорат и дали не е забелязал, че има голям късмет в него да изобилства от въпросните маргинали, които въпреки всичко са дали своят вот доверие на ГЕРБ. Да бъдеш финансов министър не значи, че би трябвало да си с ампутирано мислене за горе-долу 9/10-ти от обществените етажи. И апропо няма по какъв начин, само че се постанова и да приемеш още нещо: че съществуването на маргинали е и директен резултат от ръководството на страната, доколкото една от главните й функции е както да подтиква развиването на всеки, по този начин и да построи обществен щит за тези, които са в риск. Колкото повече маргинали има, толкоз по-зле е това за самия Горанов, защото качеството на неговото присъединяване във властта се мери и по техния брой. 
След толкоз натрупвания по техен адрес по един или различен метод, остава само маргиналите да се провеждат по модела на робите и фараона, и да стартират да градят приживе монумент на този човек. Паметникът ще носи слънчеви очила, под които ще се вижда спуснат надолу благосклонен взор. Ръката заканително ще е вдигнала пръст, с цел да уточни всеки, който гравитира на по-малко от 2-3 хиляди лв. заплата. Специална фотоклетка ще задейства пищяща тревога при положение, че към паметникът се приближи човек с по-евтин от четирицифрено число часовник. А пред него ще се позволяват за селфи единствено хора със личните си кръстници, настоящи като благородни хазаи един към различен, с цел да се предпазят от трусове. Така зоните ще бъдат ясно обрисувани и никой няма да припарва до другата. Така най-накрая ще разберем, че изолацията не е единствено тази на ковид, несъмнено. И по него самия ще разпознаете интегрираните от маргиналите. Затова - Спазвайте обществената отдалеченост. 
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР