Владислав Апостолов смля без пощада Мис Силикон“, Мис Дупе“ и

...
Владислав Апостолов смля без пощада Мис Силикон“, Мис Дупе“ и
Коментари Харесай

Владислав Апостолов смля без пощада „Мис Силикон“, „Мис Дупе“ и медиите

Владислав Апостолов смля без прошка „ Мис Силикон “, „ Мис Дупе “ и медиите.

Топ анализаторът Владислав Апостолов разкости и дисектира действителността – на силиконките и двуличието на медиите. Които изстрелват на върха драпащите за популярност, с цел да напомпат самите себе си като рейтинг, като по едно и също време с това дават уроци по нравоучение.

SafeNews.bg разгласява разбора на Апостолов без редакторска интервенция:

#Преди международната вест за гибелта на Навални в Русия предстоящо да превземе и българския ефир, огромните ни малките екрани като че ли бяха в нещо като режим на риалити за скандални преследвачки на популярност с тежък привкус на „ шок-сензация “ хармония. Съзнаваме вкоренената подигравка в един журналистически текст, който ще призове да не се прекалява с отразяването на престъпните, автомобилни, разгулен, кокаинови и противогрипни изцепки и излагации на съмнителния български „ инфлуенсъриат “. Но въпреки всичко има разлика сред опит за комичен взор върху връзката сред медиите и фамозната фауна на краткотрайно известните българи, и превръщането на примитивните им ексцесии и комплекси в народен комикс.

Факт е, че медийният цикъл е ужасно забързан, само че тази трагична седмица стартира с проблемите на „ миски “ като вест №1, 2 и 3 за огромните малките екрани. Облъчването на публиката с осведомителни „ брейкинг нюз “ заглавия за магистралните завършения на „ Мис Силикон “ доближи самобитно кресчендо преди няколко дни. Причакване пред ареста, включване „ лайв “ на кореспонденти от мястото на събитието, в детайли докладване за вдигнатите километри и взетите кръвни проби, изявленията с родственици, неиронични полемики в утринните блокове, непрекъснато повторение на клипчетата с кученцето и целия грамаден кич на едно, колкото ненужно, толкоз и неизбежно наличие в „ прелестния нов свят “ на обществените мрежи.

И това единствено броени дни след медийната нервност около магистралните случки на Диона.

Тук безспорно мнозина необременени с „ митологията “ на локалните макро и микроинфлуенсъри евентуално са научили, че не става въпрос за една и съща фигура от дълбините на Instagram и TikTok. „ Аха “, споделят си естествените хора, „ значи Диона не е „ Мис Силикон “, а същинското име на „ Мис Силикон “ не е Диона! “ Еврика! Повечето хора са имали щастието въобще да не знаят за съществуването им допреди първите пет централни излъчвания, мощно напоени с битови и юридически елементи за прегрешенията им.

Факт, на хоризонта още веднъж изплува събирателния облик на „ миската “, „ метресата “ или „ певачката “, която нахлува в новините откакто е хваната да кара голям джип под въздействието на вещества и със 100 километра над разрешеното. Вече май си имаме работа с нещо като мета поземлен архетип от вътрешностите на българското общество.

Преди се шегувахме, че Парис Хилтън и Кардашияните са „ известни, тъй като са известни “. За „ Мис Силикон “ като систематизирана лирическа фигура даже това не може да кажем. Те не бяха известни, а когато делата им за шофиране с превишена скорост и под въздействието на вещества стигнат втора инстанция, евентуално ще са ги не запомнили даже най-лоялните потребители на централни излъчвания, утринни блокове и жълти заглавия. Но на тяхно място ще са се пръкнали още голям брой „ дионки “ и „ мис силиконки “, които настъпват газта на джипа, който не е техен откакто „ тупнали “ по някоя линия от стока, която също не е тяхна. Те ще се появят, тъй като в публичното схващане остава отразяването, само че не и наказването. Което в множеството случаи по този начин и не идва. Изводът, който доста млади и комплицирани претенденти за вайръл славичка ще си създадат е, че когато се снимаш нашмъркан в колата с над 200 километра в час те дават по новините и почитателите ти се качват. Името ти – или „ купата “ в случай че си „ Мис Силикон “, „ Мис Дупе “ или нещо такова – влизат в послание, а в необятния онлайн океан това значи безчет благоприятни условия.

От целия съвременен логаритъм на „ печалната популярност “ частта с наказването и изкуплението осезаемо липсва.

И по тази причина непрекъснатото отразяване на сходни облици работи по-скоро насърчаващо за едни младежи, разведени с действителността на отговорността.

Поради тези аргументи диспропорционалното телевизионно вторачване в клипчетата и кръвните проби следващата „ миска “ не носят никаква социална изгода. Точно противоположното. Пак припомняме клиширания слоган: “Спрете да вършиме глупавите хора известни “.

Защото Андре Токев, да вземем за пример, беше задоволително прочут преди своята изцепка и след това влезе „ на топло “ да си излежи присъдата. Дори един Нойзи се извини и реши да понижи изявите след своя тежък гаф. Но новите артикули на онлайн вайръл манията желаят да прескочат целия 20-30-годишен интервал на създаване на кариера и известност, и непосредствено да скочат в централната емисия и утринния блок след клипче „ с двеста “. А огромните медии се радват да им обезпечат този „ летящ старт “. И да рискуват появяването на цяла нова годишна продукция от нашмъркани младежи, добрали се до скъпа кола в търсене на бленуваното вайръл „ наличие “. Медиите основават тласък за катастрофи, не го лимитират. Дори когато се пробват да засрамят „ Мис Силикон “ и Диона (вече знаем, че не са един и същи човек) с патетични монолози и изводи. Защо културата на обществено засрамване работи единствено при хора, които са способни да изпитват позор.

Затова един доброжелателен съвет, изключително към огромните малките екрани – не правете „ извънредно “ изявление с брата на идната миска, която се снима по какъв начин кара непозната кола в кичозен поп-фолк дрескод и с малко кученце в скута си. Не я чакайте на екипи пред ареста, с цел да запишете по какъв начин декоративно се извинява с трудноразбираема „ тирада “, под благосклонния взор на юриста си. Не се упражнявайте в четене на морал на хора, които несъмнено мислят, че морал е някакъв тип морско животно. Ако наглите краткотрайно известни получат същински санкции, които биха обезкуражили техните почитатели, тогава супер – пускайте всички камери от всички ъгли. Но до тогава – не помагайте за основаването на нова годишна продукция от „ миски с двеста “.

Източник: Дир.бг

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Коментари

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР